2024. április 20. szombat
More

    Ezekre a higiéniai követelményekre figyelj a strandon!

    A hőhullámok és a párás körülmények elősegíthetik a baktériumok és gombák elszaporodását, ezért nyaraláskor, strandoláskor fokozottan ügyelj a higiéniai szabályokra.


    Nyáron az úszás fokozott odafigyelést igényel, ha el akarjuk kerülni a kellemetlen meglepetéseket nyilvános helyeken. „A medence és az uszodák használata után mindig érdemes lezuhanyozni és megszárítkozni. Ne maradjon rajtad nedves fürdőruha, mert a fülledt környezet ideális táptalaj a hüvelyi kellemetlenséget okozó baktériumoknak, napozáshoz és fürdéshez is külön törölközőt kell használni.

    A mezítláb séta rendben van, és célszerű minél jobban szellőztetni a lábat, de ha védekezni akarsz a gombás fertőzések ellen, a nyilvános WC-kbe vagy zuhanyzókba papucsban menj. A mosdó használatakor pedig ügyelj arra, hogy bőröd ne érjen hozzá a WC-ülőkéhez, és mindig tarts magadnál egy nedves törlőkendőt.

    A kozmetikai előkészítést legalább 24 órával a fürdés előtt érdemes elvégezni, mivel a bőrérzékenység és az epilálás utáni esetleges felületi sérülések is gyulladáshoz vezethetnek.

    A menstruáció alatt ajánlott kerülni a strandolást, mivel fogékonyabbak vagyunk ilyenkor a fertőzésekre, és a szokásosnál gyakrabban cseréljünk tampont. Meleg időben általában inkább könnyű ruházatot és pamut alsóneműt válasszunk, amely jól felszívja az izzadságot és lélegzik benne a bőr, ne pedig rossz minőségű műfehérneműt.

    A nők leggyakoribb betegsége a hüvelygomba, amely kellemetlen, égető, viszkető tünetekkel jár. A rossz személyi higiénia mellett a szénhidrátban gazdag étrend, bizonyos antibiotikumok, sőt a kezeletlen cukorbetegség is fertőzésekhez vezethet.

    A tévhittel ellentétben nyári betegség a hólyaghurut, más néven felfázás: ez olyan bakteriális fertőzés, amely az immunrendszer gyengítését segíti elő. Ez meglepő lehet, de a tápanyag minősége intim egészségünkre is hatással lehet, ezért a cukros ételeket, az élesztőt és az alkoholt is kerülni kell hüvelyi kellemetlenség esetén.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!