2024. március 28. csütörtök
More

    Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 2. rész

    Mindenki követ el hibákat. Ha te is hibázol, akkor ezek közül sok a háztartási gondozás és karbantartás köré csoportosul. Akárhogy is próbálkozunk, a házimunkával nehéz harcot vívni. Szerencsére nem kell egyedül végigcsinálnunk – rengeteg olyan termék létezik, amelyek racionalizálják a különféle házimunkákat (beleértve azokat is, amelyeket valószínűleg mi is elrontunk). Sőt, ha kézbe veszünk néhány ilyen háztartási feladatot, azzal pénzt is spórolhatunk.

    Ajánló   Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 1. rész


    Hiba: nem optimalizálod a teret a bútorok alatt és körül

    Megoldás: Emelkedők használata a helyteremtéshez és a padló védelméhez

    Mi lehet jobb, mint rengeteg új tárolóhely az otthonodban? Rengeteg tárolóhelyet teremtenek a bútoremelők , amelyek a padlót is védik. Úgy tervezték, hogy lábanként akár 6800 font súlyt biztonságosan elbírjanak, akár négyes, hat vagy nyolc darabos készlet, hogy illeszkedjenek az otthonod kialakításához.

    Hiba: Az energiaszámlák megugrása az ablakok szigetelésének elmulasztásával

    Megoldás: A hőmérséklet-szabályozó, szobasötétítő függönyök

    Kiderült, hogy a sötétítő függönyök nem csak arra jók, hogy elzárják a fényt, amikor aludni próbálsz. A szigetelés, amelyet az ehhez hasonló stílusok nyújtanak, a hőmérséklet-szabályozásban és a zajvédelemben is segít – így a légkondicionáló vagy a fűtés, amelyért fizetsz, nem vész el a huzatos ablakok miatt.

    Hiba: Túlköltekezés az előrecsomagolt popcornra

    Megoldás: A saját rágcsálnivalók elkészítése és az összetevők ellenőrzése

    Egy szilikon popcorn-pattogtatóval szuper egyszerűen készíthetsz popcornt otthonod kényelmében. Ráadásul teljes mértékben te irányíthatod az összetevőket, az ízeket és az adagokat (ellentétben az előre csomagolt változatokkal).

    Hiba: Palackozott víz vásárlása otthoni vagy útközbeni ivásra

    Megoldás: Egy egyszerű vízszűrő a friss ízű vízért, amikor csak akarod

    Mindannyiunkkal megtörtént már: úton vagy, és nagyon szomjasnak érzed magad, így nincs más választásod, mint megvenni egy palack szomjoltó vizet. Egy vízszűrős kancsóval otthon jobban felkészülhetsz a víz töltésére és csomagolására, amikor kint vagy, és ezzel a környezetnek is segítesz.

    Hiba: A ruhák cseréje olyan foltok miatt, amelyeket valójában el tudnál távolítani

    Megoldás: Megbízható folteltávolítót tarts kéznél

    Mutass nekem valakit, aki még soha nem öntött ki bort. Ott van ehhez a folt-eltávolító. A biológiailag lebomló formula ruhákon, szőnyegeken és kárpitokon is működik, így biztos lehetsz benne, hogy a következő vacsorapartid nem fog rendetlenséggel végződni.

    Hiba: Megelőzhető problémák miatt vízvezeték-szerelőt hívni

    Megoldás: A dugulások megelőzése, mielőtt azok elkezdődnének

    Kevés kellemetlenebb dolog van, mint egy eldugult lefolyócső tisztítása, ezért egy ügyes lefolyóvédő bölcs választás mindenkinek, aki el akarja kerülni ezt a sorsot. Először közvetlenül a lefolyóba illeszkedik, hogy felfogja a hajszálakat vagy más törmeléket, és üríteni is könnyű. Válassz egy finom színt, hogy illeszkedjen a kádadhoz, vagy válassz egy élénk színűt, amit nem felejtesz el tisztítani.

    Hiba: nem akadályozod meg a huzatot, amely ellensúlyozza a keményen működő termosztátot

    Megoldás: A külső levegőt blokkoló, praktikus ajtó huzatgátló

    Ha valaha is felcsavartad a fűtést, és a házad mégis hidegnek tűnt, akkor lehet, hogy szükséged van egy ajtóhúzásgátlóra. Méretre szabott, hogy simán beférjen a választott ajtó alá és köré, és az évszaktól függően blokkolja a hideget vagy a meleget.

    Hiba: Kisebb horpadások vagy karcolások miatt kicserélni a bútorokat

    Megoldás: Egy bútorjavító jelölők és zsírkréták készlete, amely meghosszabbítja a bútorok élettartamát

    Ha csak karcolásokat látsz, amikor ránézel az asztalaidra vagy székeidre, akkor lehet, hogy valójában nincs is szükséged új bútorokra; csak egy bútorjavító készletre. Filctollat és zsírkréta alakú viaszrudat tartalmaz sokoldalú, fahatású színekben, valamint egy hegyezőt. Bútoraid a költségek töredékéért újra újszerűek lesznek.

    Hiba: A növények túl- vagy alulöntözése

    Megoldás: Elegáns önöntöző vetőgép

    Akár tapasztalt növénynevelő vagy, akár kezdő, egy öntöző és önlégző edény szívesen látott kiegészítője lesz ablakpárkányodnak, könyvespolcodnak vagy íróasztalodnak. Sokoldalú választás, amely többféle méretben és színben kapható, és emelt formája a gyökerek egészségének megőrzését szolgálja. Ha a növények beszélni tudnának, a tiéd megköszönné.

    Hiba: nem megfelelően karbantartott szárítógép használata

    Megoldás: egy szárító szellőzőnyílás-tisztító készlet, amely megfelelően (és biztonságosan) működik

    Ha a szárítód az előnyben részesítettől eltérő módon működik, érdemes kipróbálnod egy alapos tisztítást, mielőtt kihívod a profikat. Egy porszívóhoz való szárítószellőzőnyílás-tisztító készlet bejut a gép mély sarkaiba és réseibe, kitisztítja a szöszöket és a port, hogy segítse a gép optimális működését. A készülék kiválóan alkalmas arra is, hogy elérd otthonod más, nehezen hozzáférhető részeit, például a kanapé alatt vagy a hűtőszekrény mögött.

    A cikk a következő bejegyzésben folytatódik.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!