2024. április 24. szerda
More

    A testtartás védelme: Amit a szülőknek tudniuk kell – 1. rész

    Ha kisgyermekek szülője vagy, könnyű alábecsülni, hogy a fizikai igénybevétel milyen hatással lehet a testtartásra. Az emelés, a cipelés és még a játék állandó terhelése is ismétlődő megterhelési sérüléseket okozhat.


    Ha a szülők tudatában vannak annak, hogyan mozognak, és elsajátítanak néhány jó szokást, a szülők biztonságosan végezhetik a közös tevékenységeket, és ezzel elősegíthetik a jobb testtartást és az általános egészséget.

    A rossz testtartás káros az egészségre?

    A rossz testtartás idővel valóban negatív hatással lehet az általános egészségre és erőnlétre. Dr. Wilson Wang, csontkovács megjegyzi, hogy a rossz testtartás a test megterheléséhez vezethet.

    A rossz testtartás növeli az ízületek és izmok terhelését és megterhelését. Ez viszont az ízületek túlzott elhasználódásához vezethet.

    A rossz testtartásból egyéb hosszú távú problémák is kialakulhatnak, mint például a scoliosis, a carpalis alagút szindróma és a krónikus derékfájás. Rövid távon a rossz testtartás olyan problémákhoz is vezethet, mint a nyaki fájdalom, fejfájás és a TMJ.

    Ajánló   Mi a teendő, ha nem ért egyet partnerével a gyerekvállalással kapcsolatban?

    Gyakori szülői tevékenységek, amelyek rossz testtartást okoznak

    A kisgyermekes szülők sokat hajolgatnak és nehéz emeléseket végeznek. Dr. Caroline Long, a West University Wellness kiropraktikusa szerint, aki sok olyan pácienst lát, akiknek sérülései az „emberi dzsungel tornaterem” szerepéből adódnak, a szülők akár 60 kilónyi súlyfelesleget is cipelhetnek anélkül, hogy észrevennék.

    A gyermek hordozása és játéka

    Lehet, hogy a csecsemők könnyűek és könnyen tarthatók, de a baba felemelése még mindig megköveteli a kiságy, az ugráló, a babakocsi, az autósülés és a padló fölé hajolást.

    Minden hónap elteltével ezek a babák nőnek. A szülők anélkül, hogy észrevennék, hamarosan sokkal nehezebb gyermekeket emelnek ki és be a járművekbe, a játszótéri eszközökre és a lépcsőn fel és le.

    Ezenkívül a test egyik oldalának túlzott használata, például a gyermek egyik csípőre helyezése, gerincproblémákhoz és fájdalomhoz vezethet.

    Ajánló   A természet kulcsszerepet játszik a gyerekek mentális egészségében

    Tippek a gyermekeddel való hordozáshoz és játékhoz

    Íme néhány tipp, amit szem előtt kell tartanod, amikor hordozod és játszol gyermekeddel, miközben a testtartásodat is véded:

    Figyelj arra, hogyan emeled és hordozod a gyermeket. Ahogyan bármilyen nehéz tárgy emelésével és mozgatásával, úgy a gyermekek emelésével és cipelésével is óvatosan kell bánni. Ha teheted, kerüld, hogy lehajolva, görnyedt háttal vedd fel gyermeked. Ehelyett hajlítsd be a térdeid, és ereszkedj lejjebb, hogy a gyermek közel legyen a testedhez. Ezután használd a láb- és farizmaid, hogy felemeld a földről.

    Próbáld meg nem a csípődön tartani a kisgyermeket. Ehelyett, ha lehet, egyensúlyozz magad előtt, úgy, hogy a lábait a tested köré tekeri. Ha kimozdulsz, ne felejtsd el a babakocsit!

    Olyan babafelszerelést vásárolj, amely a magasságodhoz igazodik. Annak érdekében, hogy ne kelljen állandóan lehajolnod, ha le kell tenned vagy fel kell venned a gyermeket, érdemes olyan babafelszerelést választanod, amelyet úgy terveztek, hogy magasabb legyen a földtől. A babahinták jobb választásnak bizonyulhatnak, mint az ugrálóvárak, amelyek általában közvetlenül a földön ülnek.

    A cikk a következő bejegyzésben folytatódik.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!