2024. március 29. péntek
More

    Ez a következő nagy szuperélelmiszer – 2. rész

    A karfiol mostanában menő lett. A kelkáposzta megfonnyadt, az avokádó pedig “túl-kádósodott”. A következő nagy szuperétel egyértelműen a padlizsán! A konyha legmenőbb hozzávalója egy valószínűtlen, eddig csendes hős: a szerény padlizsán.

    Ajánló   Ez a következő nagy szuperélelmiszer – 1. rész


    A következő nagy szuperélelmiszer: Padlizsán vs Avokádó

    Eredeti név

    A padlizsán régen a „kerti tojás” vagy akár az „őrült alma” elnevezést viselte, míg az avokádó pikkelyes zöld héja miatt egykor „alligátorkörtének” hívták.

    A győztes: Padlizsán 

    Reggeli népszerűség

    A Nigella által bemutatott „zúzott avokádó kovászos pirítóson” hipszter étel ma már annyira elterjedt, hogy még a McDonald’s is készíti. A padlizsán alapú reggelik még mindig hiánypótlóak.

    A győztes:  Avokádó

    Mártogatós

    A Baba ganoush minden mezze tál ízléses, füstös fénypontja, míg a guacamole hígított, általában babapiskótával felvert nacho feltét lett.

    A győztes: Padlizsán

    Dekoráció

    Az avokádó elsősorban azért lett híres a lakberendezésben, mert a hetvenes években a zöld színét kölcsönözte a rosszul megválasztott fürdőszobai lakosztályoknak. A padlizsánnak saját Farrow & Ball árnyalata van.

    A győztes: Padlizsán

    Ajánló   Mentális egészséget fokozó ételek

    Névrokon éttermek

    A Padlizsán 2 Michelin-csillagos étteremnek adta a címkét: Paul Pollux holland fine dining termének és Gordon Ramsay Chelsea brasserie-jének. Az avokádó csak az Abokado nevű, unalmasan betűzött szendvicsláncra tarthat igényt.

    A győztes: Padlizsán

    M&S Ubiquity

    A padlizsánnak be kell érnie vendégszerepléssel néhány vega lasagnában, míg az avokádó nemcsak szendvicsekben és salátákban, hanem előre felszeletelve, mélyen, megfizethető edényekben is kapható.

    A győztes: Avokádó

    Superfood státusz

    A padlizsán gazdag antioxidánsokban, de még mindig nem fogta meg annyira a tömeget. Az avokádó számos wellness blogger határozott kedvence, mint „hihetetlen zsírégető”.

    A győztes: Avokádó

    Szójáték érték

    A padlizsán 18 pontot gyűjtött az avokádó csekély 7 pontjával szemben, így a visszaszámlálásban a padlizsán győzedelmeskedik.

    A győztes: Padlizsán

    Végeredmény

    Padlizsán – avokádó: 5 – 3.

    Ajánló   Ingyenes tippek az egészség fenntartásához

    Következtetés

    A világ legjobb szakácsai szerint a padlizsán a következő nagy szuperétel. Egyedülálló textúrája és íze tökéletes alapanyaggá teszi a különböző ételek elkészítéséhez. Akár sütni, grillezni vagy grillezni szeretné ezt a gyümölcsöt, számos tápanyagot és elképesztő egészségügyi előnyöket kap. A padlizsán nagyon alacsony nátrium- és kalóriatartalmú, és hihetetlenül jó forrása a B-vitaminoknak, a káliumnak és a rostoknak.

    Az avokádó még mindig az egyik legtápanyagdúsabb élelmiszer. Magas a rosttartalma, és az egyik legjobb káliumot, folsavat, magnéziumot és E-vitamint biztosító élelmiszer. Kétségtelen, hogy az avokádó táplálkozása miatt nagyszerű szuperélelmiszer. Ezért mindig próbálja meg beépíteni a padlizsánt vagy az avokádót a receptjeibe, hogy a legjobbat kapja belőlük.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!