2023. március 25. szombat
More

  Fontos inni az egészség érdekében

  Az egészség és a teljesítmény nagymértékben függ a kiegyensúlyozott folyadékbeviteltől is. Lássuk, mire érdemes figyelni!


  Alvás közben a szervezet izzadással és párolgással körülbelül fél liter vizet veszít. Ahhoz, hogy a napon energikusan és fittnek érezze magát, ezt a folyadékveszteséget a lehető leghamarabb pótolnod kell. Igyál egy pohár vizet reggeli előtt!

  A kávé kétségkívül a legnépszerűbb ébresztőital. Nem csoda, hiszen a koffein fokozza a vérkeringést, felpörgeti a szervezetet és jót tesz az emésztésnek. Napi két-három csésze kávénál többet azonban ne igyunk, mivel a túl sok koffein vízhajtó hatású.

  A napi ajánlott minimum két liter folyadék bevitele érdekében tudatosan törekedj a rendszeres vízfogyasztásra. A legjobb az ásványvíz vagy a cukrozatlan gyümölcs- és gyógytea. Mindig legyen kéznél egy üveg vagy pohár víz, hogy ne felejts el inni.

  Sokan csak akkor isznak vizet, ha szomjasnak érzik magukat, de ez arra figyelmeztet, hogy a szervezet erősen kiszáradt. Tehát igyál rendszeresen akkor is, ha nem vagy szomjas! Ha úgy döntesz, hogy éjszaka edzel, igyál elegendő vizet edzés közben. Kerüld a „stimuláló” hatású italokat, például a fekete teát.

  Egy hosszú és fárasztó nap után csak egy jó éjszakai alvásra vágyunk. Ha nehezen tudsz elaludni, egy csésze mézes tea segíthet. Ne igyál az ágyban, mert a fogmosás nem árt utána!

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!