2023. március 23. csütörtök
More

  Soha ne mosd meg az arcod a zuhany alatt. Itt van, miért!

  Természetesnek tűnik, hogy zuhanyzás közben megmossuk az arcunkat. Elvégre ez az a hely, ahol számos célt elérhetsz, a lábad borotválásától kezdve a hajmosásig. A bőrgyógyászok szerint azonban a zuhany alatt történő arcmosásról egy egész maréknyi ok miatt le kell szoknod.


  Először is, ha a bőrünkről van szó, létezik olyan, hogy túl sok víz, és a zuhanyzás valójában jelentős nedvességveszteséget okozhat. “Az arcbőr, mint minden bőr, túlságosan kiszáradhat, ha túl sokat érintkezik a vízzel” – mondta Dr. Hadley King bőrgyógyász. 

  Dr. Justine Hextall bőrgyógyász tanácsadó egyetért ezzel, és elmondta, hogy minél hosszabb időt töltesz a zuhany alatt, annál nagyobb az esélye, hogy ezzel kiszárítod a bőrödet. “Az olyan természetes nedvességtényezők, mint a ceramidok, a zsírsavak és az olajok segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát” – magyarázta Dr. Hextall. – “A probléma az, hogy ezek vízben oldódnak – így ha 10 percig a zuhany alatt tartod az arcodat, szó szerint leöblítheted őket”.”

  A zuhany alatt történő arcmosás több kárt okozhat, mint hasznot

  Másodszor, a zuhanyvíz gyakran túl forró, nemcsak az arcbőr, hanem az egész test számára. “Lehet, hogy mi szeretjük a forró zuhanyzást, de a bőrünk nem” – mondta Dr. Joshua Zeichner, a testület által elismert bőrgyógyász. – “A forró víz megfoszthatja a bőrt az olajoktól, ami szárazsághoz, irritációhoz és gyulladáshoz vezethet” – magyarázta. Dr. King szerint a forró vízzel való zuhanyozás még hajszálérszakadást is eredményezhet. “A zuhanyzás általános szabálya, hogy ne legyen túl hosszú, ne legyen túl forró, és ne legyen túl gyakori” – tanácsolta.

  A zuhany alatt történő arcmosás  helyett egyszerűen mosd meg az arcodat a mosdókagylónál, mivel itt jobban kézben tarthatod a dolgokat. Ahogy Dr. Elizabeth Tanzi bőrgyógyász elmondta a The Glossnak, ha nem igazán tudod elviselni, hogy hideg vízzel tedd ezt, akkor válaszd a langyos vizet, ami jobb az érzékeny arcoknak.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!