2023. március 23. csütörtök
More

  10 nyugtalanító jel, amely arra utal, hogy partnered érzelmileg bántalmaz

  Ahogyan egy alkoholista tagadja az alkoholproblémáját, úgy az érzelmileg bántalmazó kapcsolatban élők is gyakran tagadásba esnek. Bármilyen bántalmazó szakértője annak, hogy félelmet keltsen benned, nagy és finom módokon.


  Íme, a klasszikus, baljóslatú módszerek, amelyekkel a partnered aktívan az érzelmi bántalmazás áldozatává tesz téged:

  10 aggasztó jel arra, hogy a partnered érzelmileg bántalmazó

  1. Az önbecsülésed lerombolása állandó lekezelésekkel.

  2. Zsarnokoskodik veled, hogy gyengének és tehetetlennek érezd magad.

  3. Sérteget téged, hogy elhitesse veled, hogy soha senki más nem akarna téged.

  4. Irányít téged azzal, hogy megmondja neked, mi a helyes vagy a legjobb neked.

  5. Gázfényben tart, hogy ne bízz magadban.

  6. Függővé tesz téged azzal, hogy lerombolja az önbizalmadat.

  7. Csak a hibáidra összpontosít, így elfelejtsd az értékeidet.

  8. Olyan dinamikát hoz létre “te” és “ő” közte, amely elválaszt téged másoktól.

  9. Ragaszkodik ahhoz, hogy az ő igényei az elsődlegesek, így figyelmen kívül hagyod a sajátjaidat.

  10. Bizonytalanságban tart, így sosem érzed magad biztonságban.

  Ha felismered, hogy egy érzelmi bántalmazóval vagy együtt, nem könnyű kiszabadulni a szorításából. A kapcsolat valószínűleg elszívta az erődet és meggyengíti az akaratodat. Túl nagy küzdelemnek tűnhet, hogy elszakadj a partnered manipulatív módszereitől, olyan küzdelemnek, amit nem vagy biztos benne, hogy meg tudsz oldani.

  De van egy dolog, amivel megkönnyítheted a dolgodat: fordulj segítségért és támogatásért másokhoz. Külső segítség nélkül könnyen visszaeshetsz a régi mintába.

  Amikor te, egy barátod vagy családtagod részt vesz egy 12 lépéses programban, az új perspektívát ad a helyzetnek. Ha valaki más szemével éled meg a történetedet, objektivitást kapsz. Elkezded megérteni, hogy mivel állsz szemben, és mit kell tenned, hogy véget vess ennek az ördögi körnek.

  Talán azért vonakodsz segítséget kérni, mert szégyelled magad, mivel nehéz beismerni, hogy elviseled a partnered rossz bánásmódját. De messze nem vagy egyedül! Sok nő volt már legalább egy érzelmileg bántalmazó kapcsolatban. Az okosak arra használják fel ezeket a tapasztalatokat, hogy pontosan meghatározzák, mit NEM akarnak egy kapcsolatban, és ezért soha többé nem tapasztalják meg ezt a fajta bántalmazást.

  Az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy a mélypontra kerülj, mielőtt rájössz az igazságra. Ezért kérlek, vedd a szívedre, amit itt olvastál – fordulj segítségért, és használd ki a lehetőséget, hogy megmentsd magad, mielőtt a kapcsolatod túl nagy kárt okozna.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!