2024. április 18. csütörtök
More

    A hajhullás megelőzése az életkor előrehaladtával a környezeti stresszorok elkerülését jelenti

    Lássuk be, a hajhullást gyakran kezelhetetlennek tartják. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez az öregedés vagy a genetika következménye, és semmit sem tehetünk ellene. Egy új tanulmánynak köszönhetően talán új módszerrel segíthetünk a hajhulláson.


    A P&G nyilvánosságra hozott egy, az International Journal of Cosmetic Science által lektorált és közzétett tanulmányt, amely szerint a hajhullás megelőzésének kulcsa a környezeti stresszhatások, például az UV-expozíció és a környezetszennyezés elleni küzdelem. Ezek a fejbőr rossz egészségi állapotát okozzák, ami megnehezíti, hogy hajunk a fejbőrünkhöz rögzüljön.

    A tanulmány megállapította, hogy az antioxidánsok segíthetnek csökkenteni a fejbőrünk oxidatív stresszét, így hajunk szilárdabban gyökerezik a helyén. Ez a fajta stressz alapvetően a sejtjeinkben termelt és megtartott oxigén közötti egyensúlyhiányt tükrözi.

    Bár a kettő közötti kapcsolatot már korábban is sejtették, a P&G tanulmánya egyértelmű összefüggést mutat az oxidatív stressz és a hajhullás között, és elmagyarázza, hogy az előbbi gyengíti a hajunk és fejbőrünk közötti kötődést.

    „Az évek során a kutatások bizonyítékokat mutattak be arra vonatkozóan, hogy a fejbőr rossz egészségi állapota hatással van a haj minőségére, növekedésére és megtartására” – mondja Dr. Antonella Tosti bőrgyógyász. – „Megválaszolatlan kérdések maradtak. Ha a fejbőr egészsége javulna, javulna-e a haj minősége, növekedése vagy megtartása is? És azok, akiknek nem voltak fejbőrproblémáik, szintén javulást tapasztalnának-e a hajukban a rendszeres fejbőrápolással?”.

    Dr. Tosti hozzáteszi, hogy a tanulmány „választ ad ezekre a kérdésekre, mivel megállapítja a fejbőr állapota és a haj megtartása közötti ok-okozati összefüggést, még azok esetében is, akiknek nincs nyilvánvaló fejbőrproblémájuk.”.

    Hogyan küzdhetünk a környezeti stressz okozta hajhullás ellen

    Szerencsére a P&G kifejlesztett egy formulát, amely a jelenség ellen küzd, támaszkodva az antioxidánsokra, amelyek bizonyítottan védőgátat képeznek a fejbőrünkön és csökkentik a stresszt. Kifejlesztették a klinikailag bizonyított Hair Anchor Blendet, amely a KeepItAnchored termékekben szerepel, és amely csökkenti ezeket a fejbőrünket érő stresszhatásokat. Férfiaknak és nőknek egyaránt van termékcsaládjuk, beleértve egy alapvető készletet nőknek. A készlet tartalmazza a HairAnchoring leave-in kezelésüket és egy tápláló sampont, mindkettő a hatékony antioxidáns formulát tartalmazza.

    Bár az ár egy kicsit borsosnak tűnhet, de megéri kifizetni, hogy a hajad telt és a fejbőröd egészséges maradjon. A vizsgálat kimutatta, hogy az antioxidáns készítményeket használóknak 2400 hajszállal több volt a hajszáluk, mint a placebót használóknak. A legjobb eredményeket azonban azoknál tapasztalták, akiknek eleve több hajuk volt. Ennek van értelme, mivel a formula a már fejbőrünkön lévő haj megsegítését célozza, szemben a továbbiak növesztésével.

    Ha tehát hajhullást tapasztalsz, de nem tudod pontosan meghatározni, hogy miért, próbáld meg ezt az antioxidáns formulát segítségül hívni. A hajhullás talán mégiscsak megelőzhető!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!