2024. április 20. szombat
More

    5 legjobb reggeli ételek a hasi zsírégetéshez 50 felett

    A fogyás bármely életkorban nehéz lehet, de fontos megjegyezni, hogy idősebb korban még nehezebbé válhat. Az anyagcseréd például a kor előrehaladtával változni kezd, ami nagy szerepet játszik abban, hogy hogyan veszítesz és hogyan kezeled fogyási céljaidat.


    Ha az 50-es éveidben jársz és fogyni szeretnél, az egyik első dolog, amiről gondoskodhatsz, az az egészséges reggeli! Ez valóban a nap legfontosabb étkezése, és a nap hátralévő részében is sikerre készít fel. Ha elegendő fehérjéhez, rosthoz és egészséges zsírokhoz jutsz a nap első étkezésében, az segíthet abban, hogy elérd a fogyókúrás céljaidat az 50-es éveidben.

    Tojás

    Az egyik leggyakoribb reggeli alapanyag, a tojás remekül alkalmas arra, hogy a reggelit egészséges módon kezdd!

    „A tojás fehérjét és zsírt tartalmaz, mindkettő segít visszafogni az étvágyat a reggeli és valószínűleg a nap folyamán. Kutatások szerint azok, akik reggel 25-30 gramm fehérjét esznek, gyakran kevesebb evéssel is beérik a nap későbbi részében. Párosítsd a tojást egy rostos szénhidráttal, például teljes kiőrlésű pirítóssal vagy zabbal, hogy kerek reggelit kapj” – mondja Amy Goodson, a The Sports Nutrition Playbook LD szerzője és a szakértői orvosi tanács tagja.

    Ajánló   A tojás egészségügyi előnyei

    Görög jughurt

    A görög joghurt az egyik legegészségesebb joghurt az élelmiszerboltok polcain, mivel általában több fehérjét és kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz.

    „A magas fehérjetartalmú görög joghurt márkától függően körülbelül 14-18 gramm fehérjét tartalmaz 6 unciában. Emellett kalciumban és probiotikumokban is gazdag, amelyek elengedhetetlenek az optimális egészséghez. Fogyassz joghurtparfét, add hozzá teljes kiőrlésű gofrihoz, vagy keverd turmixba, hogy fehérjedús reggelit kapj” – mondja Goodson.

    Zabpehely és tejsavó fehérje

    A zabpehely minden szempontból győzelem. Olyan rostokat biztosít, amelyek jóllakottá tesznek, segítik az emésztést, és még a szív egészségének kezelésében is segíthetnek. Nem csak ez a pozitív benne, ugyanis segíthet a fogyási céljaid elérésében is.

    „Ha meg akarsz szabadulni a hasi zsírtól, akkor az elegendő fehérjefogyasztás nagyon fontos a sikerhez” – mondja Courtney D’Angelo, a Go Wellness szerzője. – „Arra kell törekedned, hogy a súlycélodhoz viszonyítva ugyanannyi gramm fehérjét fogyassz (ha 140 kiló szeretnél lenni, akkor arra kell törekedned, hogy minden nap 140 gramm fehérjét fogyassz). A fehérjének számos egészségügyi előnye van, és ezek közül az egyik, hogy segít megszabadulni a zsírtól és izomtömeget építeni. A zab magas rosttartalmú, ami lelassítja az emésztést, és hosszabb ideig teltségérzetet biztosít, ami viszont megakadályozza a túlzabálást a nap folyamán.”

    Dióvaj

    A dióvaj önmagában nem lenne elég a reggelihez, de sokféle ételhez remek kiegészítő lehet.

    „Ha természetes dióvajat adunk a pirítóshoz, zabpehelyhez vagy parfétához, azzal egészséges zsírokat és növényi alapú fehérjéket adhatunk hozzá, amelyek segíthetnek a jóllakottságot támogatni, ami leküzdi az éhségérzetet, így hosszú távon kevesebb kalóriát vehetünk magunkhoz” – mondja Lauren Manaker, az orvosi tábla szakértője, a The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook és a Fueling Male Fertility című könyvek szerzője.

    Ajánló   A dióvaj tápanyagtartalma

    Zöldtea

    És végül, bár technikailag nem élelmiszer, a zöld tea tele van egészségügyi előnyökkel – többek között a testsúly kezelésében is segít.

    „A zöld tea kortyolgatása kellemes kiegészítője lehet a reggelinek. Amíg nem adunk hozzá kalóriadús édesítőszereket, a benne található természetes vegyületeknek köszönhetően támogathatja a testsúlyszabályozást” – mondja Manaker.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!