2024. március 29. péntek
More

    Atópiás dermatitis: új mód a kezelésre

    Kétségtelenül sok ember álma egy olyan termék, amely hosszú ideig, mellékhatások nélkül képes hatékonyan kezelni az atópiás dermatitist. A legmodernebb immunmodulátorok alapvetően megfelelnek ezeknek a követelményeknek.


    A jelenleg rendelkezésre álló korlátozott kezelési lehetőségek miatt szükség van a betegek által jól tolerálható terápiákra annak érdekében, hogy az AD hosszú távú és biztonságos, mellékhatások nélküli kezelését lehessen biztosítani. Az AD tünetek kezelésére jelenleg ismert leghatékonyabb és legbiztonságosabb kezelések az úgynevezett immunmodulátorok. A helyileg alkalmazott immunmodulátorok a bőrbe felszívódva csak a bőr immunsejtjeire hatnak, amelyek felelősek az AD tüneteinek kiváltásáért, míg a szteroidok a bőr összes sejtjére hatnak, kivéve az immunsejteket. Ezért használatuk mellékhatások kialakulásával jár (pl. bőrsorvadás, bőrműködési zavar, striák, értágulat).

    Az első helyi immunmodulátort egy baktériumból izolálták Japánban. A világ legnagyobb klinikai vizsgálatsorozatában több mint 16 000 atópiás dermatitiszben szenvedő gyermek és felnőtt vett részt az új kenőcs kifejlesztésében Európában (Magyarországon is!), az Egyesült Államokban és Japánban. A bőrgyógyászati ​​termékek közül ez az eddigi legnagyobb klinikai vizsgálati program. Ezekből a klinikai vizsgálatokból származó adatok azt mutatják, hogy az új kenőcs hatékony és jól tolerálható az AD minden fokozatában.

    Ajánló   Ezt használd, ha támad az atópiás dermatitis

    Kifejlesztése óta a kenőcsöt 26 országban értékesítették. Japánban 1999-ben, az Egyesült Államokban és Kanadában 2001-ben, Németországban és az Egyesült Királyságban 2002-ben, majd Európa többi országában, Magyarországon pedig 2004 januárjában indult. Megjelenése óta több mint 1 millió embert kezeltek a kenőccsel. (Az új krém vényköteles gyógyszer, fordulj bőrgyógyászhoz!)

    A szteroidokkal ellentétben ennek a nem szteroid immunmoduláló kenőcsnek számos előnye van. Mivel szteroidmentes, hosszú távú használata biztonságos. A legújabb helyi immunmoduláló kenőcsök nem találták meg azokat a tipikus és esetenként súlyos mellékhatásokat (sorvadás, striák, értágulat stb.), amelyeket a szteroidok okozhatnak. Az első tünetek megjelenésekor alkalmazva a kenőcs megelőzheti a további tüneteket és csökkentheti a rohamok intenzitását. Szteroid mellékhatások nélkül, bármilyen bőrfelületen, még az érzékeny bőrfelületen is használható, beleértve az arcot, a nyakat és a hajlatokat is.

    Ajánló   Viszketés, bőrpír, gyulladások: az atópiás dermatitis támadása

    A kenőcs enyhe és súlyos AD esetén hatásos. A kenőcs bármilyen bőrfelületen használható maximális dózis megadása nélkül. A szteroidokkal ellentétben ennél nem lehetséges a hozzászokás, a kezelés során sem a potenciát, sem az előírt adagot nem kell emelni. Kiváló hatékonyságának köszönhetően további kezelések (pl. szteroidok, fényterápia, antihisztaminok, kátránytermékek stb.) nélkül is gyorsan csökkenti az AD tüneteit, és gyakran még az alkalmazott bőrpuhító és hidratáló szerek mennyiségét is.

    A kenőcs forma nagyon fontos a száraz bőr számára a megfelelő kenés miatt, megfelelő kenéssel a fellángolások bizonyos mértékig kontrollálhatók. A kenőcs néhány napon belül gyorsan enyhíti a tüneteket. Minden érintett bőrfelületet kezelni kell, amíg az ekcéma el nem tűnik. Ha a tünetek kiújulnak, a kezelés megismételhető.

    A kenőcs két hatáserősségben kerül forgalomba. Ahogy a gyereknek sem adhatunk felnőttkori lázcsillapítót, úgy ügyeljünk arra, hogy ne kenjünk a bőrére olyat, ami nem kifejezetten neki készült. Ezért a kisgyermekek életkorának és érzékeny bőrének megfelelő erősség biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű hatóanyag kerüljön a bőrbe, és kezelje az AD tüneteket.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!