2024. április 19. péntek
More

    Hogyan tartsd fenn a mentális egészséged? Szakember válaszol

    Sokat hallani a megfelelő, tápanyagdús táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a káros szenvedélyek elkerülésének fontosságáról. Mindezek kulcsfontosságúak a testi egészség szempontjából, és bár a léleknek is jót tesz, a szellemi egészség külön figyelmet érdemel.


    Nap mint nap minden irányból kapjuk a negatív hatásokat, amelyek megkérdőjelezik a mentális egészséget, és sok mindent meg kell élni, kezelni, hozzászokni és elviselni. A stressz, a szorongás és az aggodalom megkeseríti a mindennapokat. Szürke fátyol takarta a lelket, ami alól minden komorabbnak tűnik.

    Ha nem csak fizikailag, hanem lelkileg is jól szeretnél lenni, érdemes meghallgatnod Douglas LaBier washingtoni pszichológus tanácsait. Ő úgy véli, három egyszerű mindennapi tárgy segíthet a mentális egészség megőrzésében.

    Találj új és változatos tapasztalatokat

    A Virginiai Egyetem és a Floridai Egyetem kutatói által végzett kutatás szerint az új tapasztalatok kulcsfontosságúak a jólét szempontjából. Ez lehet egy új dolog megtanulása, részt vehetsz valamiben, amiről eddig lemaradtál vagy akár egy túra oda, ahol még soha nem jártál. Ezért a szakértők arra biztatnak mindenkit, hogy továbbra is keresd a lehetőségeket, és legyél nyitott az új tapasztalatokra, mivel ez serkenti a lelki fejlődését.

    Tanuld meg értékelni a bizonytalanságot!

    Különlegesen hangzik, igaz? Ez azonban sokat segíthet a mentális egészség megőrzésében. Fogadd el, hogy nem tudod, mi fog történni, és az életben semmi sem biztos. Ha sikeres vagy, képes leszel a kiszámíthatatlan életet kalandként, izgalomként felfogni, és kiegyensúlyozottabb emberré válhatsz. Ezt támasztja alá a Liege-i Egyetem és a Northwestern Egyetem szakértőinek közös tanulmánya is, amire a szakértők felhívják a figyelmet.

    Beszélj és hallgass másokat

    A pszichoterapeuták előző tanácsa egy harmadik tanulmányra támaszkodott, amelyet a Chicagói Egyetem szakértői végeztek. 1800 embert arra kértek, hogy beszéljenek, de nem bármiről, hanem mélyebb témákról, saját problémáikról. Bár a résztvevők kezdetben újak voltak a feladatban, a gyakorlat után elmondták, hogy nagyszerű érzés volt megosztani gondolataikat és kapcsolatba lépni másokkal. A mentális egészség megőrzése érdekében nyilvánvalóan fontos beszélni és meghallgatni másokat.

    Bár sok közömbös ember van, mindenkinek ki kell nyitnia a szívét, és szabadon beszélnie kell a komfortzónáján belül. Nem csak a kapcsolatoknak tesz jót, hanem a léleknek is, tehát a pszichoterapeuta három tanácsának követésével sokat tehetsz mentális egészségedért.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!