2024. május 2. csütörtök
More

    Ez a méregtelenítő étrend-kiegészítő felpörgeti az energiát, a fókuszt, és megakadályozza a korai öregedést

    A májban termelődő glutation nevű vegyület eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből – felpörgeti az energiát, finomítja a fókuszt, meggátolja a korai öregedést és így tovább. Annyira hatékony, hogy a szakértők „fő méregtelenítőnek” titulálták, és bár egy bőséges kényelmi ételek fogyasztásával eltöltött tél a zsúfolt tavaszi időbeosztás miatti stresszel párosítva ennek a vegyületnek a szintjét leviheti, te mégis növelheted ezt.


    Kivi uzsonnára

    Az édes-fanyar gyümölcsök közül mindössze kettő több mint kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy közepes narancs. Ez kulcsfontosságú, mivel az American Journal of Clinical Nutrition kutatása azt találta, hogy amikor az emberek megnövelték C-bevitelüket, megemelték a glutation-szintjüket is.

    Miért működik ez? A vitamin segít a szervezetben a glutation újrahasznosításában, hogy megvédje magát a hiánytól. Nem rajongsz a kiviért? A guava, sárgadinnye, acerola cseresznye, brokkoli és kaliforniai paprika szintén tele van C-vitaminnal.

    A csirkét kurkumával fűszerezzük

    A kurkumin, amely élénk színt ad a kurkumának, tele van olyan vegyületekkel, amelyek küzdenek a glutation-szintet akadályozó sejtkárosodás ellen. Valójában az indiai Ujjain kutatói azt találták, hogy a fűszer mindennapi élvezete növeli a glutation termelést. Az ízletes löket érdekében sütés előtt próbáld meg a csirkét kurkumával és fekete borssal fűszerezni (a bors optimalizálja a kurkuma felszívódását).

    Sétálj

    A tudósok szerint a testmozgás aktiválja azokat az enzimeket, amelyek elősegítik a glutation termelését, és lenyűgöző mértékben növelik a vegyület szintjét. És bár a szakértők azt tanácsolják, hogy mozogj napi 30 percet, hogy kihasználd az előnyöket, nem kell mindent egyszerre megtenned. Mark Hyman szerint három 10 perces séta ugyanolyan jól működik.

    Fontold meg a kiegészítést

    A szakértők éveken át nem javasolták a glutation kiegészítését, mivel az emésztőenzimek gyorsan elpusztítják. A Penn State tudósai azonban találtak egy megoldást: azok, akik napi 500 milligramm liposzómás glutationt vettek be, két hét alatt 40 százalékkal növelték szintjüket. Amikor a glutationt liposzómák (zsírvegyületek) zárják be, védve van a gyomorsavaktól.

    Mindig kérdezd meg az orvosodat, mielőtt elkezdenéd a kiegészítést alkalmazni!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!