2024. április 20. szombat
More

    5+1 kérdés az életen át tartó kapcsolatokról

    Egy életen át tarthat a kapcsolatod? Megtaláltad végre azt a személyt, akiről azt gondolod, hogy a te embered, de nem vagy 100%-ig biztos benne, mert még soha nem történt veled ilyen? Szeretnéd tudni, hogyan néznek ki az „örök” kapcsolatok, hogy összehasonlíthasd a sajátoddal, és megnézd, hiányzik-e valami? Szeretnél boldogan élni, míg meg nem halsz?


    Tudsz nyíltan beszélni?

    El tudod mondani a párodnak, ha nem tetszik valami, amit csinál? Vagy, hogy minden vasárnap látni az anyját több, mint szeretnéd? Vagy valójában nem szereted az extra kolbászt a pizzádon? Vagy azt, hogy amit szeret az ágyban csinálni, egy kicsit sok neked?

    A jó kommunikációnak megvan a másik oldala is: fontos, hogy valaki nyitott szívvel fogadja, amit kérnek tőle. Nem azt mondom, hogy csak azt csináld, amit a partnered akar, hanem azt, hogy légy hajlandó meghallgatni őket, elismerni, amit érezel és ő érez, és megbeszélni az eredményt. Őszinte kommunikáció, megosztás és meghallgatás nélkül egy kapcsolat egyszerűen nem lehet egészséges.

    Az igazság minden tartós kapcsolat alapja, és ha nem tudod elmondani a partnerednek, mire van szükséged, vagy nem vagy fogékony arra, amit ő szeretne, akkor a kapcsolatod kudarcra van ítélve.

    Őszinte vagy az intimitással kapcsolatban?

    Az intimitással kapcsolatban az a helyzet, hogy mivel csak egy személlyel éled meg, a kapcsolatod azzal a személlyel különbözik a világ összes többi személlyel való kapcsolatodtól. Ha problémák merülnek fel az intimitással kapcsolatban, az katasztrofális lehet egy kapcsolat számára. Ha a szőnyeg alá söprik és figyelmen kívül hagyják őket, végleg véget vethetnek a párnak.

    Az intimitás mindenki számára más. Vannak, akik szeretnek kézen fogva sétálni és ölelkezni. Vannak, akik nem hisznek a PDA-ban. Vannak, akik szeretik a PDA-t. Vannak, akik minden nap szexet akarnak. Mindenkinek mások az igényei, és amikor ezek a különbségek problémává válnak, foglalkozni kell velük.

    Sajnos még a legegészségesebb párok számára is nehéz lehet megvitatni az intimitás kérdéseit. De fontos, hogy azonnal foglalkozz az esetleges intimitási problémákkal. Beszélgess a pároddal arról, hogy mit érzel, és közösen találjátok ki, hogyan tegyétek a dolgokat mindkettőtök javára.

    Egészségesek a kapcsolaton kívüli kapcsolataitok?

    Sok pár számára a kezdetektől fogva problémák merülnek fel a családokkal és a barátokkal való kapcsolataik összeférhetetlensége miatt.

    Tehát gondold át, hátha mindketten szeretitek egymás barátait. Ha nem, nézd meg, vannak-e olyan módszerek, amelyekkel együtt dolgozhattok a kapcsolatok javításán, hogy ne szakítsanak el téged és a kedvesedet.

    Van-e kölcsönös tisztelet?

    Hogyan lehet szeretni és kedvelni valakit, de nem tisztelni őt? A tisztelet hiányával megvetés is jár. És nincs rosszabb egy kapcsolatban, mint a megvetés. Amikor egy kapcsolatban egy személy a tiszteletből a megvetés felé fordul, két dolog történik.

    Az a személy, aki érzi a megvetést, elkezdi lenézni partnerét. Az a személy, aki a megvetés fogadóoldalán van, elkezdi rosszul érezni magát. Mindkettő egy kapcsolat elpusztulásához vezet. Egy kapcsolat csak a kölcsönös tisztelet meglétével virágozhat és tarthat egy életen át.

    Élvezed az együtt töltött időt?

    Ez egy nagy kérdés. Te és a partnered valóban erőfeszítéseket tesztek annak érdekében, hogy időt töltsetek együtt? Vagy kifogásokat kerestek?

    Ha nem akarsz időt tölteni a pároddal, akkor a kapcsolatod nem egészséges. Beszélj vele, és próbáld kitalálni, mit tehetsz a kapcsolatteremtés érdekében.

    Jól érzed magad?

    Ha jól érzed magad a világban, ha nem érzed úgy, hogy szükséged van valakire, aki „kiegészít”, ha tudod, hogy jól megleszel egyedül, akkor egészséges kapcsolat.

    Noha nem hiszem, hogy szükségünk van valakire, aki „egésszé tesz” minket ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat egy kapcsolatban, úgy gondolom, hogy ha jól érzed magad egy kapcsolatban, akkor a kapcsolatod egészséges.

    Hogy vagy most, amikor ezt a cikket olvasod? Nem vagy biztos magadban és az értékedben, vagy azért olvasod, mert tudod, hogy csodálatos vagy, és megerősítést keresel, hogy a kapcsolatod erős?

    A kérdésre adott válasz segít eldönteni, hogy egy életen át tartó kapcsolatban élsz-e. Annak tudata, hogy egy életen át tartó kapcsolatban vagy-e, fontos része a közös előrelépésnek.

    Lehet, hogy kihívást jelent, de felteszed magadnak a nehéz kérdéseket a kapcsolatoddal kapcsolatban, hogy van-e őszinteség, nyitottság és növekedési lehetőségek, kulcsfontosságú annak tudásához, hogy kapcsolatodnak van-e jövője, vagy ki kell-e lépned belőle.

    Tartsd közel ezt az ellenőrző listát, és rendszeresen ellenőrizd. Ha valami romlást látsz, igyekezz a lehető leghamarabb kijavítani. A kapcsolatok helyrehozhatatlanul megsérülhetnek, ha nem kezelik őket körültekintően.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!