2024. április 20. szombat
More

    15 azonnali figyelmeztető jel, hogy mérgező emberrel van dolgod

    Először is a jó hír: A világ tele van becsületes, jószívű, jól beállított emberekkel. A rossz hír pedig: rengeteg olyan ember is van, aki érzelmileg nem egészségesek, olyanok, akik manipulálnak, hazudnak és csalnak. Egyértelműen ezek azok, amelyektől távol akarsz maradni. Sok bajt elkerülhet, ha tudod, mire kell figyelned egy mérgező embernél.


    1. A személy túl sokat beszél és túl keveset hallgat

    A beszélgetés dominálása gyakran bizonytalanságot, önközpontúságot vagy nárcizmust jelez.

    2. Mindig igaza kell, hogy legyen

    Nem számít, milyen nagy vagy kicsi a téma, a mérgező egyén nem enged teret az eltérő véleményeknek, és a vitát nagyobb vitává alakítja, amelyet meg kell nyernie.

    3. Állandó dráma van

    Vannak, akik vonzzák a válság, konfliktus és lárma következetes epizódjait, és talán szükségük is van rájuk. Úgy tűnik, boldogak attól, hogy személyes káoszban vannak, amit fel kell takarítaniuk, és kényelmetlenül érzik magukat a nyugodt rutin miatt.

    4. Az igazmondás nem kiemelt prioritás

    Még a csekély eltérések is az igazságról, vagy a tények gondos mellőzése elegendőek ahhoz, hogy az illető felkerüljön a figyelőlistára.

    5. Vannak nála függőségre utaló jelek

    Ha nem foglalkozunk vele, az alkohollal, drogokkal, szerencsejátékkal, pornográfiával és egyéb problémákkal kapcsolatos kényszeres viselkedés biztosan károsítja az egyén életének számos területét – beleértve a kapcsolatát is.

    6. Kétségbeesés van a levegőben

    Az érzelmileg egészséges emberek arra vágynak, hogy a személyeségedet ismerjenek meg – nem vágynak túlságosan arra, hogy egy párkapcsolatba (bármilyen kapcsolatba) kerüljenek a magány vagy a rászorultság miatt.

    7. A beszélgetést szarkazmussal sózzák

    A becsmérlő megjegyzések és az éles humor, még ha nem is te vagy a célpont, az empátia hiányát vagy a felsőbbrendűség bizonyításának szükségességét jelzik.

    8. Az egyértelmű válaszok hiányoznak

    Közvetlen kérdéseidre kitérő válaszokat, vegyes üzeneteket vagy ellentmondásokat kapsz. Az illető nem tudja, hol volt tegnap este, és hogyan állnak a dolgok a munkahelyén. Ha úgy tűnik, hogy titkol valamit, akkor valószínűleg az.

    9. Az illetőnek áldozat mentalitása van

    Minden problémája valaki más hibája  – az ésszerűtlen főnök, a szeretetlen szülők, a tetves szobatárs, a kormány. A folyamatos hibáztatás általában a személyes felelősség hiányát jelzi.

    10. A „köznéppel” rosszul bánnak

    Az éttermi felszolgálókkal, takarítókkal és bolti eladókkal szembeni durva, érzéketlen viselkedés arrogáns hozzáállásról árulkodik.

    11. Az illető szeret pletykálni

    A pletykaterjesztés más célt nem szolgál, mint mások jó hírnevének rontását, és a sajátunk fényesítésének kísérletét.

    12. Az exéről beszél

    Indokolt vagy sem, senki sem akar végtelen panaszokat hallani egykori partneréről. Semmi sem egészséges, ha a múltban ragadsz. Menj már tovább.

    13. Történetei grandiózusnak tűnnek

    A teljesítményekkel, ismeretségekkel és kalandokkal kapcsolatos túlzások a dicsekvés iránti igényt mutatják, ami ingatag önbecsülést mutat.

    14. A személy megpróbál irányítani téged

    Ha nyomást érzel, hogy valaki más kívánságai szerint cselekedj és gondolkodj, nem pedig a sajátod szerint, irány a legközelebbi kijárat.

    15. Az ösztöneid azt azt kiabálják: „Vigyázz!”

    Bízz az intuíciódban – ez általában megbízható útmutató.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!