2024. április 25. csütörtök
More

    Így rendezd be a kerted!

    Nem csak beltérben, de a kertben is megalkothatod az álomotthonodat! Mi kell egy igazán fényűző és pompás kerthez? Íme a lakberendezők tippjei, amelyek segítségével valóra válthatod álmaid kertjét!

    A családi házak és a kertes ingatlanok esetében a nappaliból, étkezőből látható gyönyörű kerteknek kiemelkedő szerepük van. Ami az otthonokat illeti, fontosnak tartjuk, hogy a belső és a külső részek összhangban legyenek. Egy kertész vagy szakember remekül meg tudja tervezni kertünket, de kellő figyelmet kell fordítanunk kertünk megvilágítására, ha azt szeretnénk, hogy sötétedés után is szép legyen.

    A kertünk megvilágításának számos előnye van. Természetesen a lényeg, hogy a tájékozódást segítse. Gondosan megválasztott fényforrásokkal és megfelelő elhelyezéssel olyan meghitt hangulatot teremthetünk, amely integrálja a belső és külső tereket, és növeli a térérzetet. Ám kialakíthatunk egy kis wellness részleget is gyönyörű hangulatvilágítással, mediterrán növényekkel, ami tökéletesen passzol egy privát wellness jakuzzihoz.

    A díszcserjék, fák, bokrok, virágok, kövek és ágyások gondosan válogatott kollekciója egész évben elkápráztat bennünket, de csak nappal tudjuk értékelni őket, mert éjszaka foltokként jelennek meg a kivilágítatlan környezetben. A lámpák és azok elhelyezése megfelelő megoldás arra, hogy éjszaka élvezhessük a kilátást és a kertünket.

    A kívánt hatás elérése érdekében a lámpák kiválasztásakor számos szempontot figyelembe kell venni. A megfelelő világítás titka, hogy nem közvetlenül a kert funkcionális részleteit világítjuk meg, hanem elsősorban a látnivalókra koncentrálunk, szem előtt tartva a közlekedési útvonalakat és a lépcsőket. Természetesen a díszkivilágítás mellett a világításra is érdemes odafigyelni, ahol a bútoraink vannak!

    Rosszul elhelyezett, kiválasztott fény esetén a sötétség miatt nem biztos, hogy jól látsz majd, de a fénynek nem szabad túl erősnek és durva, szemet irritáló hatásúnak lennie. A teret a kert végéből a központi térbe beáramló, nem feltűnő, tükröződő, lágy fénnyel is bővíthetjük. A jól elhelyezett világítótestek nem csak az esti fényben kápráztatnak el bennünket, és teszik szebbé növényeinket, de nappal sem zavarják meg a kert egységét.

    A látható világítótestek kiválasztásakor ügyelj a formájukra, színükre és anyagukra, hogy illeszkedjenek az építmények, például épületek, kertek, stb. jellegéhez és stílusához.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!