2023. március 27. hétfő
More

  Kávéillatú óvszer az etiópoknak

  Egy amerikai segélyszervezet olcsó kávéillatú óvszerekkel próbál harcolni az AIDS terjedése ellen a kávé hazájában, Etiópiában.

  A DKT International kiindulópontja: sokan panaszkodnak, hogy az óvszerek kissé kellemetlen gumiszagot árasztanak. További szempont: mi mással lehetne a kávé hazájában védekezésre ösztönözni az embereket, mint kávéval illatosított kondomokkal?

  Egy csomag ilyen óvszerben három darab található, és mindössze 19 forintnak megfelelő összegbe kerül a segélyakciónak köszönhetően, mert egyébként a nem támogatott óvszer jóval drágább az országban.

  A 2007. szeptemberi forgalomba hozatalt követően egy hét alatt mintegy 300 ezer kávéillatú óvszer fogyott el Etiópiában, ahol rendkívül magas a HIV-fertőzöttek aránya.

  A DKT International, amelynek központja Washington D. C.-ben található, nem első ízben próbálja a helyi ízléshez igazodva ösztönözni az óvszerhasználatot: Indonéziában az ott őshonos – és hírhedten büdös – duriánnal szagosított kondomokat, Kínában pedig csemegekukorica illatú óvszereket vezetett be.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!