2024. április 19. péntek
More

    Kávéillatú óvszer az etiópoknak

    Egy amerikai segélyszervezet olcsó kávéillatú óvszerekkel próbál harcolni az AIDS terjedése ellen a kávé hazájában, Etiópiában.

    A DKT International kiindulópontja: sokan panaszkodnak, hogy az óvszerek kissé kellemetlen gumiszagot árasztanak. További szempont: mi mással lehetne a kávé hazájában védekezésre ösztönözni az embereket, mint kávéval illatosított kondomokkal?

    Egy csomag ilyen óvszerben három darab található, és mindössze 19 forintnak megfelelő összegbe kerül a segélyakciónak köszönhetően, mert egyébként a nem támogatott óvszer jóval drágább az országban.

    A 2007. szeptemberi forgalomba hozatalt követően egy hét alatt mintegy 300 ezer kávéillatú óvszer fogyott el Etiópiában, ahol rendkívül magas a HIV-fertőzöttek aránya.

    A DKT International, amelynek központja Washington D. C.-ben található, nem első ízben próbálja a helyi ízléshez igazodva ösztönözni az óvszerhasználatot: Indonéziában az ott őshonos – és hírhedten büdös – duriánnal szagosított kondomokat, Kínában pedig csemegekukorica illatú óvszereket vezetett be.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!