2024. március 29. péntek
More

    Kávéivó nemzet a magyar

    A magyarok 55 százaléka kávézik naponta, 23 százaléka ennél többet, napi 3-4 csészével is fogyaszt. A megkérdezettek fele-fele arányban döntenek a darált illetve az instant fajták mellett – állapította meg egy kávégépeket forgalmazó cég közelmúltban végzett felmérésében.

    Érdekesség, hogy a magyarok hideg időben forró italként szinte egyáltalán nem gondolnak a kávéra, ugyanakkor az étkezés szerves része, szinte utolsó fogása lett ez az ital.

    Az eszpresszó a legnépszerűbb (36 százalék), utána a cappuccino és tejeskávé végzett holtversenyben. A sor végén van a hosszúkávé 16 százalékkal.

    A felmérést véletlenszerű kiválasztással az ország három nagy városában végezték, városonként 100 ember megkérdezésével.

    A felmérés alapján kijelenthető, hogy a magyarok szeretik a kávét, hiszen a válaszadók 78 százaléka nyilatkozott így, akik saját bevallásuk szerint elsősorban az íze és aromája miatt, másodsorban élénkítő hatásáért fogyasztják.

    Extrémnek számít a napi hét kávé, de ennyit a megkérdezetteknek csak 2 százaléka iszik.

    Az emberek nagy otthon (60 százalék) illetve a munkahelyén (51 százalék) fogyaszt leginkább kávét, ezek után következnek a vendéglátóipari egységek (25 százalék), majd a nyilvános helyek, ahol elsősorban automatákból vásárolnak kávét a fogyasztók – ez 18 százalék – állapítja meg a felmérés.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!