2024. március 28. csütörtök
More

    Napi szépségápolás a lelki jólétért

    Érdemes a szépségápolást a rutinod részévé tenni, nemcsak azért, mert jót tesz a bőrödnek, hanem azért is, mert néhány percnyi önfejlesztés a hangulatodon is javíthat.

    Dr. Evan Rieder amerikai bőrgyógyász és pszichiáter szerint idővel a bőrápolásban is gyakoroljuk az éberséget, akárcsak a kertészkedésben. Szakértők szerint bár kevés kutatás foglalkozik a napi bőrápolási rutinok pszichológiai előnyeivel, a tudatosság és a mentális egészség kapcsolatáról sokkal több irodalom áll rendelkezésre.

    Dr. Rieder szerint a szépségápolási rutinokat nem szabad túlzásba vinni, elég időt szánni az arc gyengéd masszírozására és a szemkörnyék ápolására. Különösen jó az olyan eszközök használata, mint az ártalmatlan ásványi arcmasszázs henger.

    A szakértők hangsúlyozzák, hogy jelenleg nincs forgalomban olyan kozmetikai termék, amelyet illatosíthatnának, hogy segítenék a relaxációt, de óvatosan kell velük bánni, mivel legtöbbjük olyan illóolajokat tartalmaz, amelyeket sokan egyszerűen nem tolerálnak.

    Az illóolajokat nem szabad közvetlenül a bőrödre kenni, mert súlyos kiütéseket okozhat, de ha mégis szeretnéd az illatosító élményt, párologtasd el, vagy csepegtess egy-két cseppet a tenyeredbe és lélegezd be!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!