2024. április 16. kedd
More

    Tippek menstruáció idejére

    Nőnek lenni nem könnyű, főleg menstruáció alatt. Sokan küzdenek PMS-sel (premenstruációs szindróma), és a tünetek nagyon változatosak lehetnek. Megnyilvánulhat álmosságban, fáradtságban, fejfájásban, puffadásban, hányingerben, hányásban, hasmenésben, mellkasi szorításban. Valójában nem lesz könnyebb. Bár nehéz ezzel minden hónapban együtt élni, biztosíthatunk, hogy nem vagy egyedül!

    Tartsd magad melegen!

    A menstruáció idejére enyhítő tényezőnek hathat egy melegítő párna, ami enyhíti a hasi fájdalmakat, a görcsöket, a hát- és derékfájdalmakat. A meleg jó alternatíva a fájdalom csillapítására, ráadásul kényelmes is a hűvösebb időszakokban.

    Edzésre fel!

    Ugyan nem a testmozgás az első gondolatod valószínűleg, amikor megjön, ám ez egy természetes fájdalomcsillapítóként is működhet. Egy kíméletes rövid kocogás segít ellazítani a derekat és a hátat, ezáltal megszűnnek a benne lévő fájdalmak, ráadásul endorfin termelődik ilyenkor, ami segít a könnyebb mindennapok kialakításában.

    Applikáció

    A menstruációs ciklusod követésére használhatsz a telefonodra letölthető applikációkat, amik előre jelzik a várható következő menstruációd időpontját, így előre fel tudsz készülni a nehéz napokra. Ez segíthet a programjaid szervezésében is, hiszen így tudatosan a nehezebb napokra kialakíthatsz egy lazább napirendet. Nem lenne szerencsés pont azokra a napokra teljesen betábláznod magad.

    Étkezés

    Menstruáció idején nem hátrány, ha az alkoholt és az ízfokozókat kerülöd, hogy ezekkel ne nehezítsd a szervezeted működését. Ne feledd, a leghatásosabb, ha ezeken a napokon kíméled magad minden károstól és megerőltetőtől.

    Ne hozz fontos döntéseket!

    Menstruáció alatt jobban befolyásol minket a kedvünk és érzékenyebbek vagyunk. Ne ezeken a napokon hozd meg a nehezebb döntéseket, mert később valószínűleg meg fogod bánni őket!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!