2024. április 24. szerda
More

    Alvópózok a pihentető alvás érdekében

    Az életünk egyharmadát alvással töltjük. Ha megfelelően, pihentetően alszunk, az számos jótékony hatással lesz a későbbiek folyamán a szervezetünkre. A cikkünk az alváspózokkal foglalkozik, amik segítségével te is kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet a pihentető, hasznos alvás érdekében.

    A legjobb alvópóznak a hanyat fekve történő katona póz számít, a kezeidet magad mellett tartva. A gerincnek és a nyaknak ez a legtökéletesebb póz, mely segít javítani a testtartást, csökkenti a gyomorsavat, az álmatlanság ellen gyógyír, a fejfájást enyhíti és a ráncok megjelenését is késlelteti. Ha párna nélkül alszol a hátadon, az az esetleges fájdalmakat és a horkolást is csökkenti, a térdeid alá párnát téve pedig a hátad alsó részének természetes vonalát őrizheted meg.

    A háton alvó pózok egyik variációja a csillag pozíció. A hátadon fekve a kezeid és a lábaid széttárva csillag pózt vesz fel a tested. Ez is jó a nyak és a gerinc pihentetésére, az álmatlanságra, a fejfájásra és a ráncok megjelenésére.

    A farönk pózicióban az oldaladon fekszel, mindkét karod kinyújtva helyezkedik el az oldalad mentén. Ha a bal oldaladon fekszel, a szerveidnek is jó póz ez a pihentetésre. A gerinced ebben a helyzetben teljes támasztást kap, a hátad és a nyakad nem fog megfájdulni, nem fogsz horkolni és várandósság esetén is ez a legideálisabb a magzat számára. Egy nagyobb párnát tegyél a fejed alá.

    A könyörgő pozícióban szintén az oldaladon fekszel, a lábaidat finoman behajlítod, a karjaidat kinyújtod, a fejed pedig kicsit meg van döntve. Itt is ajánlott inkább a bal oldaladon feküdni a szerveid megfelelő pihenése és a gyomorsavad csökkentése érdekében. A póz segít csökkenteni a horkolást, csillapítja a gyomorégést, és az olyan betegségek kialakulását gátolja, mint az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

    A klasszikus magzat pózt mindenki ismeri. Az oldaladon helyezkedve a térdeidet a mellkasodhoz felhúzod, az álladat pedig lefelé hajtod. Ez a póz úgyszintén csökkenti a horkolást, a bal oldaon fekve pedig a szerveket is pihenteti. A nők legkedveltebb pozíciója.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!