2022. december 5. hétfő
More

  5 tipp a környezet védelme érdekében

  1. Tisztaság

  A palackozott vegyszerek helyett előnyben részesítsd a természetes anyagokat, amelyeket otthon is könnyen elkészíthetsz. Otthonod is ugyanolyan tiszta lesz, nem kell vegyszerszagot érezned, és rengeteg felesleges műanyag hulladéktól szabadulsz meg. A szokásos ecet, például egy nagyszerű, vízzel hígítható univerzális tisztítószer, a fürdőszobától az ablakkezelésig mindenre használható. Ezenkívül öblítés helyett használhatod víz és ecet keverékét, és illóolajokkal illatosíthatsz.

  2. Utazás

  Régebben az olcsó repülőjegyeknek és a fapados légitársaságoknak köszönhetően sokan utaztak egzotikus, távolabbi országokba. Akárhogy is, próbálj meg a lehető legkevesebbet repülni, és válassz más utazási módot. Bár elsőre nem tűnik nagynak a légi közlekedésből származó kibocsátások mennyisége, mégis az emberi kibocsátás 2%-át teszik ki, és a 21. század közepére elérhetik a 20%-ot, ha semmi sem változik.

  3. Újratöltés

  Az ásványvíz vásárlása és fogyasztása teljesen indokolatlan, hiszen az országban szinte mindenhol jó minőségű a csapvíz. Ehelyett vigyél magaddal egy palackot, és töltsd fel friss ivóvízzel, ha elfogy.

  Bár ez környezetbarát módszer, az üdítős üvegek többszöri újratöltése nem javasolt, ugyanis a felbontás után 24 órával baktériumok és penészgombák jelenhetnek meg benne, amelyeket egyszerű mosogatószerekkel nem lehet eltávolítani, és súlyos fertőzésekhez vezethet. A legjobb, ha kifejezetten erre a célra készült üveget, bambuszt vagy rozsdamentes acélt vásárolunk, vagy BPA-mentes műanyag vagy újrahasznosított palackot.

  4. Eső

  Ha kertes házban élsz, gyűjtsd össze az esővizet és öntözd azzal a növényeket. Ha ezt nem tudod megvalósítani, próbáld ki ezeket: ha például túl sok vizet forraltál a kávéhoz, az tökéletes ital a későbbi időkre lehűtve. Ha a kutyád nem iszik meg minden folyadékot, öntsd rá a növényeidre.

  5. Többször használd

  Mondj búcsút az eldobható eszközöknek: papírtörlő helyett használj konyharuhát, vattapamacs helyett pedig pamutot. Ha feltétlenül szükséged van egy elemre, akkor inkább a feltölthető verziókat részesítsd előnyben: ezek még évekig szolgálják majd.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!