2023. június 3. szombat
More

  A kevés alvás következményei

  Egészséged egyik meghatározója az elegendő pihentető alvás – különben nagyon hamar megbetegszel, idegeid leállnak, és még az étvágyad is eltűnhet. Szakértők szerint csak két nap 6-7 óránál kevesebb alvással vagy egyáltalán nem aludva már kellemetlen tüneteket tapasztalhat.

  Ügyetlenné válsz

  Ha nem alszol eleget, az kihat a reakcióidőre is, befolyásolja a döntési képességedet, és kifejezetten ügyetlenné válsz.

  Szorongasz

  Az alvás lehetővé teszi, hogy az idegsejtek egy kicsit leálljanak a napi nyüzsgés során, és ha ezt nem kapják meg, azonnal meghibásodik az általuk alkotott összetett hálózat. Ingerlékeny leszel, túl sokat gondolkodsz, túl sokat aggódsz.

  Gyulladások keletkeznek a szervezetedben

  Ha a szervezeted nem tud eleget pihenni, az gyulladáshoz is vezethet. Ilyenkor a szervezeted megpróbálja megvédeni magát a baktériumoktól és vírusoktól, és megpróbál túlélni – ami azt jelenti, hogy ki akarja üríteni az összes méreganyagot a szervezetből, és valahogy pótolni akarja a kimaradt alvást.

  Éhes vagy mindig

  Ha éjszakára ébren maradsz, és másnap fáradtan kelsz fel, a leptin és gherlin nevű hormonok miatt a szokásosnál éhesebbnek fogod érezni magad.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!