2024. április 19. péntek
More

    Vízhajtó élelmiszerek, melyeket mindenképp ajánlunk!

    Az elszigeteltség és az otthoni munkavégzés miatt egyre többen keresik a módját, hogy segítsenek a vízhajtásban, hiszen a mozgásszegény életmód a lábak bedagadásához és elnehezedő testérzethez vezethet. Azok az ételek, amelyek természetesen eltávolítják a felesleges vizet a szervezetből, segítenek ebben.

    Az emberi test körülbelül 60%-a víz, főként a vérben, a csontokban, a sejtközi terekben, az ízületekben és a szemekben. Az alacsony vérnyomás, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód megzavarhatja a szervezet víztárolási képességét, a folyadékok felhalmozódhatnak a szervezetben, ami duzzanatot, megvastagodást, szemkörnyéki duzzanatot okozhat.

    A kálium az egyik legfontosabb elektrolit, amely a vesék támogatásával szabályozza a folyadékháztartást. Míg a paradicsompüré, az avokádó, a banán és a sárgarépa tartalmazza a legtöbb káliumot, addig a spárga igazi szuperélelmiszer az aszparaginsav és kálium kombinációjának köszönhetően.

    A magnéziumhiány vízvisszatartáshoz is vezethet, ezért érdemes rendszeresen spenótot, szedret, savanyú káposztát fogyasztani. A magas víztartalmú gyümölcsök és zöldségek vizelethajtó hatásúak is, serkentik az anyagcserét, ami segít a méregtelenítésben. Az uborka, zeller, saláta, grapefruit, brokkoli, ananász rendszeres fogyasztása segíti a szervezet vízháztartását – de rendszeresen fogyasszunk len- és koriandermagot is, hiszen nemcsak a gyulladást, hanem a fájdalmat és a duzzanatot is csökkenti.

    A megfelelő gyógynövényekkel fokozhatjuk a vízkeringést, támogathatjuk a veseműködést és aktiválhatjuk a nyirokrendszert is.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!