2024. március 29. péntek
More

    Mire jók a gyógyteák?

    Sokféle gyógynövényt használhatunk gyógyításra, nem csupán egészségünk megőrzésére, hanem különböző betegségek leküzdésére is. Ilyen példának okáért a megfázás, esetleg az álmatlanság. De egyes gyógynövények olyan vegyületeket is tartalmaznak, amik nagyon hasznosak lehetnek az idősödési processzus lassításában.

    Ha megfázunk, esetleg influenzásak vagyunk, támaszkodhatunk különböző gyógynövényekre, amik kitisztítják a légutakat, a tüdőt, az orrüregeket, valamint csökkentik a kellemetlen tüneteket.

    A kakukkfűről sokan tudják, hogy köhögésre, hörghurutra, valamint fertőzésekre is hat a gyógyító ereje.

    A legtöbb gyógytea antioxidánsokat is hordoz magában. Ezek a vegyületek megakadályozzák a szabad gyökök által okozott sejtkárosodást. Az antioxidánsokban gazdag gyógynövények öregedésgátló hatásúak is.

    Ezen kívül vannak gyógyteák, amik effektíven oldják a stresszt, valamint nagyon hatékonyak a nyugtalanság-érzés kezelésében is. Például a kamillatea, amely remekül oldja a stresszt, a lelket, továbbá az elmét is ellazítja.

    A borsmenta tea ideális a gyomorizmok ellazítására, ezen kívül a bélrendszer megnyugtatására. De a menta alkalmas különböző gyomor- és gyulladásos bélbetegségek otthoni kezelésére is.

    Egyes gyógynövények, továbbá a belőlük készült teák nagyon ideálisak a vércukorszint szabályozására. Ilyen például az áfonyából és zsályából készült tea. Ezeket abban az esetben is fogyaszthatjuk, ha diabéteszes neuropátiában szenvedünk.

    A zöld tea pedig segíthet a vércukorszint szabályozásában.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!