2023. március 27. hétfő
More

  Mire jók a gyógyteák?

  Sokféle gyógynövényt használhatunk gyógyításra, nem csupán egészségünk megőrzésére, hanem különböző betegségek leküzdésére is. Ilyen példának okáért a megfázás, esetleg az álmatlanság. De egyes gyógynövények olyan vegyületeket is tartalmaznak, amik nagyon hasznosak lehetnek az idősödési processzus lassításában.

  Ha megfázunk, esetleg influenzásak vagyunk, támaszkodhatunk különböző gyógynövényekre, amik kitisztítják a légutakat, a tüdőt, az orrüregeket, valamint csökkentik a kellemetlen tüneteket.

  A kakukkfűről sokan tudják, hogy köhögésre, hörghurutra, valamint fertőzésekre is hat a gyógyító ereje.

  A legtöbb gyógytea antioxidánsokat is hordoz magában. Ezek a vegyületek megakadályozzák a szabad gyökök által okozott sejtkárosodást. Az antioxidánsokban gazdag gyógynövények öregedésgátló hatásúak is.

  Ezen kívül vannak gyógyteák, amik effektíven oldják a stresszt, valamint nagyon hatékonyak a nyugtalanság-érzés kezelésében is. Például a kamillatea, amely remekül oldja a stresszt, a lelket, továbbá az elmét is ellazítja.

  A borsmenta tea ideális a gyomorizmok ellazítására, ezen kívül a bélrendszer megnyugtatására. De a menta alkalmas különböző gyomor- és gyulladásos bélbetegségek otthoni kezelésére is.

  Egyes gyógynövények, továbbá a belőlük készült teák nagyon ideálisak a vércukorszint szabályozására. Ilyen például az áfonyából és zsályából készült tea. Ezeket abban az esetben is fogyaszthatjuk, ha diabéteszes neuropátiában szenvedünk.

  A zöld tea pedig segíthet a vércukorszint szabályozásában.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!