2023. június 3. szombat
More

  Aknés a bőröd? Ezt szedd rá!

  Gyakran szenvedünk bőrproblémáktól. Kipróbálunk rá mindent, kenegetjük, orvosoljuk, ám nem múlnak el az aknék, mi pedig reménytelenül nézünk a tükörbe. Sok esetben néhány extra vitamin vagy ásványi anyag pótlására lenne csak szükség a probléma megszűntetéséhez.

  Ha fáradtnak érzed magad, azt is a vitaminok hiánya okozhatja. Ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben erről.

  Számtalan dolog okozhatja az aknét, köztük a genetika, a hormonháztartás, de a táplálkozás is. Ha nem fogyasztasz elengendő vitamint, a bőröd kiütéses, pattanásos, száraz lehet. Különösen fontos a B-vitaminok pótlása, mint például a B7- és a B3-vitamin, azaz a biotin és a niacin.

  Az A-vitamin retinoid formában való bevitele úgyszintén segíthet az aknék elleni küzdelemben, ugyanis ez csökkenti a gyulladásokat, tisztítja a pórusokat és a sejtek megújulásában is segítséget nyújt.

  A szép bőr titkának hívják a D-vitamint az antimikrobális és immunerősítő tulajdonságai miatt, az E-vitamin pedig a pattanások és a gyulladások ellenszere antioxidáns tartalma miatt. Ez utóbbi egyébként megköti a nedvességet is és a kollagén termelődését fokozza.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!