2024. április 16. kedd
More

    Ezek az ételek daganatos betegségeket okoznak!

    Két cikkünkben (ebben és ebben) beszéltünk már olyan ételekről, amiket a táplálkozási szakértők nem ajánlanak, most pedig olyan ételeket nézünk meg, amik szintén nem ajánlottak, mert daganatos betegségeket okoznak.

    A vörös húsból készült termékek, mint például a szalonna, a sonka és a kolbászok a rák kialakulását segítik elő. A vastagbélrák, a hasnyálmirigy- és a prosztatarák kialakulásának esélyeivel állnak ezek összefüggésbe.

    A túl forrón fogyasztott teák szintén nem jók az egészségnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szabad teát inni, csupán oda kell figyelni a hőmérsékletére. A túl forrón fogyasztott teák rendszeres fogyasztása a nyelőcsőrák kialakulását segítik.

    A hozzáadott cukrokat tartalmazó termékek, azaz a finomított szénhidráttartalmú ételek és italok a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, az oxidatív stressz, a gyulladások és olyan rákbetegségek kialakulását hordozhatja magával, mint a hasnyálmirigy-, a mell-, a petefészek- és a méhrák.

    Az alkohol káros hatásairól már írtunk, ám itt is meg kell ezt említenünk. Az alkohol lebontása során ugyanis acetaldehid keletkezik, ami egy rákkeltő anyag. Főleg nagyobb veszélyt jelent, ha rendszeresen, mértéktelenül fogyasztasz alkoholt.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!