2024. április 20. szombat
More

    A kamaszok 14%-a mentális betegségben szenved

    Még hosszú évekkel a COVID-19 járvány lecsengése után is elő fognak jönni azok a mentális betegségek, amik a kamaszokban ezidőtájt kialakult.

    Ma a világon minden 7. serdülőkorú mentális betegségben szenved. A kamaszok mentális betegségeinek egy része (40%-a) a szorongás és a depresszió érzetéhez kapcsolódik, és az öngyilkosság ezek által globálisan a negyedik vezető halálok a 15-19 éves korosztáyra kivetítve.

    A pandémia előtt is gyakori volt a gyerekek körében a depresszió és egyéb mentális eredetű betegségek, ám a koronavírus időszaka alatt ez megsokszorozódott, veszélybe keverve egy egész generáció egészségét.

    A szülők kétharmada nyilatkozta azt, hogy úgy érzi, a gyermeke nem kapott kellő támogatást, amikor erre szüksége volt a pandémia ideje alatt. A gyerekek állapotát befolyásolja az is, hogy a kisebb családi jövedelmek azt sugallják feléjük, veszélyben lesz a jövőjük.

    Számos szülő veszítette el a munkahelyét a járvány alatt, kisebb lett a háztartásokra jutó jövedelem, ezt pedig a tinédzserek is észreveszik, még, ha nem is hangoztatjuk nekik. Az iskolai teljesítményük, a kedvük, a barátokhoz való hozzáállásuk és a viselkedésük is változhat emiatt, hiszen szeretnének segíteni a szüleiknek, de nem tudják, hogyan tegyék ezt, valamint saját jövőjüket is kétségbe vonják.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!