2024. március 29. péntek
More

    A nőket jobban zavarja a hajhullás

    Sokkal nagyobb bajnak érzik a nők a hajhullást, mint a férfiak: nem csak többet beszélnek róla, hanem komolyabban is veszik, és jobban ügyelnek rá, hogy megoldást találjanak, annak ellenére, hogy ritkábban érinti őket a probléma – áll egy új felmérésben, amelyet a német Allensbach közvélemény-kutató intézet mutatott be Hamburgban.

    Az 1200 ember részvételével végzett kutatás szerint a nők 18 százaléka részt vett az elmúlt tizenkét hónap során olyan beszélgetésben, amelyben a hajhullás témáját is érintették, a férfiaknak viszont csak 13 százaléka számolt be ilyesmiről. A kutatók az eredményt az egészséggel kapcsolatos ügyek kibeszélésére vonatkozó nagyobb női hajlandóságnak tulajdonítják.

    A felmérés szerint a nőknek sokkal nagyobb igényük van a probléma megoldására, és jóval gyakrabban hisznek abban, hogy eredményesen lehet küzdeni a hajhullás ellen.

    A férfiak körében ezzel szemben a szkepszis uralkodik: 52 százalék azt gondolja, hogy a harc reménytelen, a nőknél csak 39 százalékos ez az arány.

    A két nem eltérő hozzáállása abból is látszik, hogy az érintett nők ötöde szed valamilyen szert hajhullás ellen, a férfiaknak pedig mindössze nyolc százaléka.

    A felmérés azt is kimutatta, hogy minden negyedik nőnek és minden második férfinak van valami köze a hajhulláshoz. Ez az arány úgy áll össze, hogy beleszámolták azokat, akik korábban küzdöttek már a problémával, vagy éppen a felmérés idején hullott a hajuk, illetve azokat, akik tartanak attól, hogy a jövőben ilyen gondjuk lesz.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!