2023. március 23. csütörtök
More

  A haj újrahasznosítása

  A fodrász rengeteg tincset levág a hajunkből, amely egy része akár parókák készítésére és póthajnak is kiváló alapanyag, a többi meg megy a kukába. De vajon újra lehetne hasznosítani minden egyes hajszálunkat?

  A szépségipar rontja a bolygónkat, elég csak abba belegondolnunk, mennyi műanyagot használnak fel a termékek palackozásához, csomagolásához. A hajra azonban nem úgy gondolunk, mint szemétre, hiszen ez lebomlik, ám nem gyors ennek a folyamata, akár évekbe is beletelhet.

  Mi lenne akkor, ha a már feleslegesnek vélt hajat hasznosítanánk újra, és ebbe csomagoknánk azokat a termékeket, amik most tiszta műanyagban vannak?

  A Green Circle Salon évek óta gyűjti és újrahasznosítja a szépságipari hulladékot. Szelektálják, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön.

  A Green Circle Salon és a Virginia Tech közreműködést kötött, hogy megalkossanak egy új anyagot. Az összeszedett természetes és szintetikus hajat apróra darálják, majd az ipari hulladékból származó műanyaggal összekeverik, ezzel létrehozva egy új, biokompozit műanyagot.

  A Matter of Trust természetes hajat használ fel lábtörlők készítéséhez, amely képes felszívni az olajcseppeket is. Az olajnak nem szabad az óceánokba és a folyókba kerülnie az esővízzel, ezek a lábtörlők pedig gátolják, hogy ez megtörténhessen, mivel minden olajat magukba szívnak.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!