2023. március 23. csütörtök
More

  Miért olyan szép a dél-koreai nők arcbőre?

  A dél-koreai nők nem fiatalítás céljából használnak fényvédő krémeket és más bőrápolási szereket, nekik ez a kultúrájuk részét képezi, a koreai emberek nem eltakarni akarják a bőrhibáikat, hanem megoldani azokat.

  Az első és legfontosabb lépés a bőrtípus azonosítása. Bőrgyógyász és kozmetikus is tud benne segíteni, hogy megtudd, milyen típusú arcbőröd van. Négy fajtát különböztetünk meg: zsíros, száraz, normál vagy kombinált. A kombinált típusba tartozik a legtöbb ember, és normálba a legkevesebb.

  A bőrtípus meghatározása után kísérletezned kell a neked megfelelő kozmetikumokkal, hogy melyik illik legjobban hozzád, melyik mennyire hatásos nálad.

  Az arctisztítókból a könnyebb gél állagúakat javasoljuk, ha pedig sminket is használsz, dupla tisztítást kell végezned. Kíméletes, illatanyagmentes terméket válassz, és kerüld a denaturált alkoholt is.

  A hidratálás a következő lépés, ami a bőr állapotát hivatott védeni. Választhatsz egy hiarulonsavas, ceramidokkal és egyszerű összetevőkkel dúsított lotion-t.

  A fényvédőket három csoportba soroljuk: fizikai szűrős fényvédők, kémiai szűrős fényvédők és hibrid fényvédők. A fizikai szűrős védőréteget képez az arcon, visszaveri a Nap káros sugarait. A kémiai és a hibrid pedig elnyelik a sugarakat és a bőrben átalakítják azokat.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!