2024. április 20. szombat
More

    Hogyan küzdhetjük le a tavaszi fáradtságot?

    A tavasz eljövetelével a nappalok kezdenek egyre hosszabbak lenni, az időjárás is lassacskán melegszik, ez pedig megzavarhatja egy kicsit a szervezetünket. Át kell állnunk ismét a tavaszi-nyári időszak jellemzőire, emiatt pedig fáradékonyabbak vagyunk, nehezen ébredünk reggelente.

    Nem csak az évszak változása játszhat szerepet ebben, hanem a szervezet vitamin- és tápanyag tartalékainak kimerülése is, a téllel ugyanis minden tartalékunkat elhasználtuk. A fejfájás, az ingerlékenység, a fárdatság és az energiák csökkenése ennek oka lehet.

    Télen kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ezért tavasszal fontos, hogy mindent kellőképp pótoljunk. A tavasz eljövetelével ételeink vitamintartalma is nő, friss termékek vannak a boltok és piacok polcain, így érdemes rendszeresen vásárolni és fogyasztani zöldségeket és gyümölcsöket.

    A rostok és a zsírsavak szintén fontosak a szervezetünk számára. Váltsunk sokoldalúbb étkezésre, együnk halakat, rostokat és nyomelemtartalmú ételeket.

    A kávét váltsa fel a zöldtea. Igen, tudjuk, hogy el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, ám a koffein emeli a pulzusszámot és a vérnyomást, amivel a nyugtalanság fokozódhat benned.

    A mindennapos mozgás, és főleg a szabad levegőn töltött idő aranyat ér. A D-vitamint pótolhatod a szervezetedben a napsugarak által, a tüdőd megtelhet végre friss oxigénnel. Legalább napi 20 percet sétálj a szabadban, ha lehetőséged van rá, mozgasd meg magad kint, mert a fizikai terheléssel az emésztést és a vérkeringést javíthatod, a szívizmodat erősítheted, és védheted az egészségedet.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!