2023. február 5. vasárnap
More

  Érezd magad jól terhessen is

  Kismamaként a tested és a lelked is sok változáson megy keresztül, a hormonok is dolgoznak benned, ráadásul a magzat növekedésével a pocakod is egyre nagyobb lesz, ami a mozgásodat korlátozza. Sokat tehetsz azonban azért, hogy várandóssan is jól érezd magad, ha néhány tippet megfogadsz!

  A megfelelő folyadékbevitel kellőképp hidratálja a tested, és a babának is jót tesz, hiszen ilyenkor neki méginkább szükséges a folyadék.

  A rendszeres testmozgás nem csak azért fontos, hogy fitten tartsd magad, hanem amiatt is, hogy a gerincoszlopod támogasd, stabilizáld. A mozgás azt is elősegíti, hogy a baba több vérrel és oxigénnel legyen ellátva, a hasizmaid pedig erősödnek, ami könnyebb szüléshez vezethet.

  A terhességi csíkok ugyan sok esetben elhalványulnak a szülést követően, azonban, ha te félsz attól, hogy megmaradnak, kend őket terhességi csíkok elleni krémmel, de jó megoldás a testápoló is. A lényeg a masszírozó mozdulatokban van, ami a vérkeringést serkenti azon a területen.

  Sok alvásra és pihenésre lesz szükséged kismamaként, hiszen a tested változásokon megy keresztül, ami leterhelő.

  Ne stresszelj! Tudom, ilyenkor minden megfordul az agyadba, mindent túlaggódsz, a legkisebb dolgon is elkezdesz stresszelni, ráadásul még hallgatnod is kell mindenkitől, mit hogyan csinálj a terhességed alatt, jönnek a tapasztalatokkal és rémtörténetekkel is a családtagok, ismerősök. Ne is figyelj rájuk! Minden terhesség más és más, nem törvényszerű, hogy ami például a szomszédoddal megtörtént, veled is meg fog. Légy magabiztos, figyelj a tested jelzéseire és tartsd be az orvosod utasításait. Relaxálj, pihenj és élvezd a kismamalét minden pillanatát, hiszen egy új élet növekszik benned.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!