2023. április 1. szombat
More

  Gyorsabban szeretnél teherbe esni? Elmondjuk, hogy csináld!

  Amikor a pároddal családot terveztek, szeretnéd minnél előbb megtapasztalni, milyen kismamának lenni, majd később anyukának, azonban ebbe a természetnek sok beleszólása van. Pár trükkel azonban ki lehet játszani a rendszert, hogy hamarabb élvezhessétek a szülővé válás örömeit.

  Végeztess vizsgálatot!

  Mielőtt még belevágnátok a babaprojektbe, érdemes kivizsgáltatni magad, nincs-e valamilyen rejtett betegséged, amit a terhesség előtt kezelni kell. Ha elkezdesz folsavat és terhesvitaminokat szedni, meggátolod a fejlődési rendellenességeket, így ezt érdemes már akkor elkezdeni szedni, mikor még csak tervezitek a babát.

  Ismerd a ciklusod!

  Az ovuláció idején a hüvelyváladék vizenyőssé, áttetszővé válik, ami jelzi számodra, most vagy a legtermékenyebb. Ismerned kell, melyek azok a napok, amikor érdemes próbálkozni a családalapítással. Az ovuláció egyébként enyhe alhasi fájdalommal is járhat.

  Majdnem mindegy a pozíció

  Ugyan a függőleges és ülő pozíciók a gravitáció miatt nehezítik a spermiumok bejutási esélyeit, ez sem gátolja a terhességet. Csupán csak tévhit, hogy bizonyos pózok garantálják, mások pedig megelőzik a terhességet, szóval nyugodtan szeretkezzetek abban a pozitúrában, amelyiket a legkényelmesebbnek érzitek, nem ezen fog múlni a siker.

  Pihenj szex után

  Ha az aktus után legalább 10-15 percig vízszintes helyzetbe helyezed magad, azzal elegendő időt adsz a spermiumonak, hogy célba érhessenek. Szóval ne siess, bújjatok össze egy kicsit, és pihenjetek.

  Ne stresszelj!

  A stressz befolyásolja az ovulációt, szorongást és szexuális zavarokat okoz. Csökkentsd a stresszszintedet, vezesd le a feszültséget, és utána próbálkozzatok ismét a babával.

  Egészséges életmód

  A testmozgás és a táplálkozás szintén fontos szerepet tölt be a családtervezés szempontjából is, de csak akkor, ha semmit sem viszel túlzásba. A megerőltető sportolás és a túlsúly ugyanis megzavarhatja az ovulációt. Ha dohányzol, hagyd abba, hiszen nem csak a teherbeesést fogja megkönnyíteni számodra, de a magzatot sem éri károsítás.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!