2022. szeptember 27. kedd
More

  A becsapós időjárás

  A hosszú, hideg tél után természetes, hogy vágyunk arra, hogy a tavasz első napsütéseire a vastagabb kabátoktól és pulóverektől is megszabaduljunk. Ha még a vékonyabb, átmeneti kabátunktól is megszabadulunk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy pár nap múlva a megfázás jól ismert tüneteivel gazdagodunk.

  A megfázás leggyakrabban torokfájással, köhögéssel, rossz közérzettel és tüsszögéssel jár. A szikrázó napsugarak becsapják a hőérzetünket, így nem vesszük figyelembe a hűvösebb szellőt és a hőmérsékleti viszonyokat, amik sajnos következményekkel járnak.

  A megfázás ellen sokat tehetsz, ha a vastagabb pulóvert rétegesebb öltözékre váltod, és mindig van nálad még egy plusz felsőrész, amit felhúzhatsz, ha lehűl a levegő vagy elkap egy kisebb zápor.

  Az állóképesség fokozására a rendszeres sportolás nyújthat megoldást, az edzőtermek helyett viszont inkább válasszuk a természetet. Amikor az edzésben szünetet tartasz, húzz fel még egy felsőrészt akkor is, ha már ki vagy melegedve, ugyanis a hűvös levegő és az izzadság hatására könnyebben megfázhatsz.

  A vitaminokkal való immunerősítés szintén fontos lépése a meghűlés megelőzésének, ami sokkal hatásosabb, ha friss zöldségekből, gyümölcsökből viszed be a szervezetedbe. Kiegészítésknt vitamintabletták szedhetőek, amiknek hatékonyságáról ebben a cikkünkben írtunk.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!