2024. április 25. csütörtök
More

    Hogyan fogyaszd a medvehagymát?

    Az előző cikkünkben beszéltünk a medvehagymáról, mint növényről, és annak jótékony hatásairól. Most egy pár tippet adunk, hogyan dobd fel az ételeidet medvehagymával.

    Amikor megjelennek az első csokor medvehagymák a bolt és a piacok soraiban, alig várjuk, hogy jól bevásároljunk belőlük, holott ezt a növényt nem lehet túl sokáig raktározni. Az első néhány szerzeményünket magába is szívesen fogyasztjuk, ám sok ételünket is megízesíthetjük általa.

    Fontos alapszabály az ételek készítésénél, hogy a medvehagymát csak a főzés végén keverjük hozzá, a hőkezelés ugyanis elveszi az ízét, így csak színesebbé teszi az ételeinket, de nem ízesebbé. Lekapcsolt gáz mellett a főzés végeztével viszont nyugodt szívvel keverhetjük főzelékeinkbe, köreteinkbe is.

    Az íze jól passzol krumplipüréhez, curryhez, krémlevesekhez, a kókusztejjel készült ételekhez, spenóthoz, káposztákhoz, paradicsomos ételekhez, de akár medvehagyma-saláta is készíthető belőle, ha megöntjük egy kis cukros-ecetes lével.

    Hagyma helyett alkalmazhatjuk mártogatósokban is, tökéletesen passzol az íze például körözöttekhez, túrós és sajtos krémekhez és a tojáskrémhez is.

    Úgy a legcélszerűbb a medvehagymát frissen tartani, hogy beletesszük egy pohár vízbe, és lefedjük egy nem átlátszó, fényvédő zacskóval, majd a hűtőbe tesszük.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!