Nemcsak főzeléknek, salátának, ivólének is hasznosak a zöldségek.
A zöldségek kipréselt leve teljes értékű táplálék. Tele van az ember számára nélkülözhetetlen vitaminnal, nyomelemekkel.
A zöldségeket nemcsak salátának, főzeléknek, köretnek lehet elkészíteni. Igen finom és egészséges leveket préselhetünk, passzírozhatunk, turmixolhatunk belőlük.
Fejessalátalé: a sötétzöld levelű fajták a legértékesebbek, mert sok bennük a kalcium, a magnézium, a vas, a kálium, a klorofil és az A, E vitamin. A salátalétől dús lesz a hajunk, egészséges a bőrünk. A salátalevet hígítsuk más zöldség levével, mert töményen nagyon erős az íze.
Sárgarépalé: sokak szerint a zöldséglevek királya. Magas az A provitamin tartalma, amelyet szervezetünk A vitaminná alakít át. Sok benne a B, C, E, D és a K-vitamin, valamint az ásványai anyag. A lében található kalcium és magnézium nyugtatja és megfelelő szinten tartja a bélfal tónusát. Ezek erősítik a csontokat és a fogakat is. Előnyös a bőr és a haj számára is. Tisztítja a májat, mivel elősegíti a pangó epe és a fölösleges zsírok eltávozását a szervezetből.
Forrás: MTI