2024. április 26. péntek
More

    Olívajövő

    A magyar konyha kedvelt alapanyagává válhat a jövőben az olívaolaj – hangsúlyozta az egyik legnagyobb spanyol olívaolaj gyártó cég vezetője a budapesti sajtótájékoztatón.

    Az olívaolaj telítetlen zsírsavai megvédik az érrendszert a meszesedéstől, megakadályozzák a zsírok lerakódását az erekben és erősítik az izomsejteket. Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik olívaolajat fogyasztanak, cukorbetegségüket és bizonyos vérzsírok szintjét jobban tudják kontrollálni.

    A magyar háziasszonyok találékonyak és ma már arra törekednek, hogy ne csak finom ételeket, de egészségeseket is főzzenek – jegyezte meg a rendezvényen Gómez Rodulfo Ramón ügyvezető igazgató.

    A legfrissebb statisztikák szerint a Borges cég az utóbbi három évet tekintve az olívaolajat exportáló spanyol vállalatok között az első hellyel dicsekedhet. Jelenleg a cég több mint 75 országba exportál, köztük Magyarországra. A magyar piacot egyre fontosabbnak tekintik és bíznak benne, hogy minél több magyar fogyasztó tudja megfizetni az extra szűz olívaolajat, amely mentes minden vegyi eljárástól és amely többször is felhasználható.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!