2024. március 28. csütörtök
More

    A szem árulkodik az élettartamról

    Az életünk időtartama gyakran foglalkoztat minket. Megpróbálunk a legtöbben mindent megtenni azért, hogy hosszabb legyen az életünk, egy forradalmi módszer pedig most megmutatja, milyen hosszú lesz az életünk.

    Természetes dolog, hogy a testünk idővel öregedésnek indul, és ez minden szervünket érinti, ám nem ugyanolyan mértékben. A látás, a hallás és néhány egyéb szerv gyorsabban épül le, mint mások.

    Van egy gyors, olcsó és fájdalommentes módszer, ami képes megállapítani, mennyi időnk van hátra, ehhez pedig csak a szemgolyót kell megvizsgálnunk.

    A módszer, ami gépi tanuláson alapul, a retinát vizsgálja, ebből képes megállapítani, hogy mennyi egy személy biológiai életkora, megjósolható, milyen lesz az egészségi állapotának a változása.

    Ugyan a módszert már hosszú évek óta alkalmazzák szakemberek, csak nemrég készült tanulmány a kutatásról, miszerint a 3,5 év alatt vizsgált 47 ezer embernek életkora megállapítása sikeresnek bizonyult, tíz évvel azután pedig közülük 1871-en haltak meg, akiknek a retinájuk jóval rosszabb állapotban volt.

    A retina és a szem különösen érzékeny az öregedés folyamataira, károsodásaira, és bár a gépi intelligencia nem képes megmondani a halál pontos körülményeit, de a módszerrel kideríthető, mennyire „öregedett meg” valójában az ember szervezete.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!