2022. szeptember 28. szerda
More

  Befolyásolja a termékenységet a COVID-vakcina?

  Az American Journal of Epidemiology című amerikai egészségügyi szaklap és tanulmányt jelenített meg, mely szerint a COVID-19 elleni védőoltás nincs hatással a termékenységre sem a férfiak, sem a nnők esetében.

  A Bostoni Egyetemen 2000 pár bevonásával vizsgálták meg a teóriát, és nem találtak a beoltott és oltatlan párok közt különbséget a termékenységet illetően.

  A kutatás azonban megállapította, hogy azon férfiak körében, akik 60 napon belül kapták el a koronavírust, kis mértékben csökkent a fogantatás esélye. A szakemberek ezt azzal indokolták, hogy a koronavírus átmenetileg befolyásolja a férfi spermiumokat.

  A Science Daily című portálon Amelia Wesselink beszélt a COVID vakcinák és a be nem oltott emberek közötti összefüggésről. Sokan azért nem akarták bevállalni a vakcina beadását, mert attól féltek, hatással lesz ez a termékenységükre, meddőség jöhet létre.

  „Tanulmányunk először mutatta ki, hogy a Covid-19 elleni oltás egyik partnernél sem függ össze a termékenységgel. A terhességig eltelt idő nagyon hasonló volt, függetlenül az oltottsági állapottól” – nyilatkozta a tanulmány szerzője.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!