2022. október 1. szombat
More

  Alsónadrág vs spermium!?

  A Human Reproduction című szaklap rávilágított egy tanulmányra, mely szerint azok a férfiak, akik a boxeralsót részesítik előnybe a testre feszülő alsónadrágokkal szemben, nagyobb számban tudnak spermiumokat termelni, a spermájukban nagyobb a spermiumkoncentráció aránya.

  Lidia Minguez-Alarcon vezette azt a kutatócsoportot, akik megállották, hogy ugyanakkor az úgynevezett follikuluszstimuláló hormon, azaz FSH koncentrációja nagyobb azoknak a férfiaknak a vérében, akik szűk alsót viselnek. Az FHS a spermium termelését serkentő hormon.

  A kutatásban 650 férfit vizsgáltak meg, náluk a gyemekáldás elmaradt, holott a spermiumkoncentrációjuk a normális tartományban állt. Ezután az alsóviselési szokásaikat vizsgálták meg, és ezek alapján újraelemezték az értékeket.

  A férfiak fele azt vallotta, szívesebben hord boxeralsót, náluk pedig 17%-kal több spermiumot és 33%-kal több úszó spermiumot és nagyobb spermiumkoncentrációt állapítottak meg, mint azoknál, akik a szűkebb alsónadrágokat részesítik előnyben.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!