2022. október 6. csütörtök
More

  4 önbizalomnövelő testbeszédtrükk

  Nem mindenkiben alakul ki az önbizalom, sőt, manapság meglehetősen sok ember szenved önbizalomhiányban. Hoztunk négy tippet, amik segítenek magabiztosabbnak tűnni a mindennapokban.

  Az önbizalmat, a magabiztosságot többnyire a testbeszédünkkel tudjuk sugározni mások felé. Természetesen kell, hogy belül is jól érezd magad, ám pár trükköt bevetve a legrosszabb napjaidon is önbizalommal telinek tűnhetsz. A testtartás, a beszéd, a mozdulatok és gesztusok mind fontosak.

  1. Mosolyogj sokat!

  Beszélgetés közben igyekezz mindig mosolyogni. A sikeres kommunikációt meg tudod alapozni egy kedves, gyönyörű, magabiztos mosollyal.

  2. Legyen egyenes a tartásod!

  Az egyenes testtartás nem csak a gerinced egészségének tesz jót, de önbizalmat, büszkeséget, céltudatosságot sugároz a másik fél felé. Az álladat felszegve méginkább magabiztosnak tűnsz.

  3. Ne siess!

  Amikor egy ember nekiáll hadarni, egyrészt a környezetében lévőket is összezavarja, másrészt idegességet, zavart és határozatlanságot sugároz mások fele. Próbálj meg lassabban, tisztán beszélni, így érthetőbb lesz, amit közölni akarsz és magabiztosabbá tesz téged is és a mondandódat is.

  4. Gesztikulálj!

  Nem csak a beszéd milyenségének, hanem a közben használt gesztusoknak is jelentősége van. Ha nem csak egy helyben állsz, hanem kézmozdulatokkal is rásegítesz az üzeneted közvetítésére, növeli a mondandód fontosságát, az önbizalmat és a magabiztos önkifejezést.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!