2024. március 28. csütörtök
More

    Megtalálták a fogyás varázsszerét?

    A glikémiás index étrendről – amelyet a fél világ ismer már, és sokak szerint rendben tartja az emésztést, fogyaszt és ideális a lisztérzékenyeknek – tartottak sajtótájékoztatót.

    A több éves vizsgálatok során a GI-táplálkozáskutatók kifejlesztettek egy glikémiás index táblázatot, amelyből megállapítható, hogy az adott élelmiszer milyen gyorsan szívódik fel és mennyire emeli meg a vér cukorszintjét. Ez alapján különböztetnek meg magas és alacsony GI-s ételeket, amelyek 1 és 100 között kaptak egy mutatószámot.

    Az egyszerű szénhidrátok és az olyan ételek, mint például a fehér kenyér, a sült krumpli vagy a tejberizs, magas GI-számúak.

    Ugyanakkor a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék, a hüvelyesek, a dió, a mogyoró az alacsony GI-s táplálékok közé tartoznak. A diéta nem zárja ki a hús fogyasztását sem.

    Dr. Fajcsák Zsuzsanna hosszú évekig élt Amerikában, és ott hallott erről a speciális étrendről, amelynek lényege, hogy a rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag ennivalókat részesítsük előnyben. Ezektől az ételektől nem leszünk sokáig éhesek, kevesebb kalóriával is beéri a szervezetünk, a jótékony tápanyagok pedig segítenek bennünket az egészség megőrzésében.

    Dr. Fajcsák Zsuzsanna nemcsak elvben hirdeti tanait: kiadott egy könyvet is erről, amelynek a címe: A fogyás hét lakat alatt őrzött titkai és megállapodást kötött az egyik ebédszállító vállalattal, hogy iktassa be menüjébe a Glücky-nek elnevezett ételtípusokat.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!