2022. december 3. szombat
More

  A szénhidrátban szegény étrendtől az arcbőr is megszépülhet

  A szénhidrátokban szegény étrend nemcsak karcsúsít, egy amerikai szakember szerint az arcbőrt is tisztíthatja.

  A WebMD News egészségügyi hírportál szerint a szénhidrátok étrendbeli korlátozásával kitisztulhat a pattanásos arcbőr. Az acnés arcbőrt ugyanis a vér kiugróan magas inzulinszintje is okozhatja: ha csökken a vércukorszint, az hatással lehet a pattanásos bőrért felelős hormonrendszerre.

  “Az alacsony glikémiás indexű (GI) ételek közreműködhetnek az acne hormonális szabályozásában” – fejtette ki Alan R. Shalita, a New York-i Egyetemhez tartozó Downstate Medical Center dermatológiai osztályának vezetője. Egyúttal arra bátorította az acnés bőrű pácienseket, hogy fogyasszanak kevesebb szénhidrátot, ne vigyék túlzásba a tejtermékeket sem étrendjükben, mert azoktól is pattanásos lehet a bőrük.

  Az alacsony glikémiás indexű étrendben jellemzően kerülni kell a fehér rizst, az édességeket és a fehér kenyérféléket, helyettük a zöldség, gyümölcs és hús fogyasztása ajánlott. Shalita szerint a csokoládéval az a helyzet, hogy az édesség cukor- és zsírtartalma kiválthatja a bőr irritációját – ismertette az interjút a The Independent online kiadása (independent.co.uk).

  Az enyhébb acnés tünetekre a bőrgyógyász szalicilsavas arctisztítót és benzoyl peroxide hatóanyagú krémeket ajánlott. “Ha ez nem segít, forduljanak bőrgyógyászhoz” – tanácsolta.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!