2022. szeptember 27. kedd
More

  Néhány nap varázslat…

  Ha megkérdeznénk egy kisgyermeket, miért szereti a karácsonyt, bizonyosan az ajándék szó is szerepelne a válaszában. De mi mást is várunk, ha a karácsony fő attrakciójának mi magunk is az ajándékbontást tartjuk? Most ötleteket adunk, mivel tehetjük még mélyebbé és meghittebbé a családi ünnepet.

  1. Tegyük csodássá karácsony napjait, amennyire csak tudjuk! Ha kedvesek a gyermekkori emlékeink, az mind a varázslat miatt van, amit a szüleink ezekben a napokban megteremtettek.
  2. Készüljünk már az előző napokban a közelgő ünnepre, ne hagyjunk mindent az utolsó napra az amúgy is sok feladat mellé! Beszéljük meg, ki mit vállal a teendőkből, a gyerekeket se hagyjuk ki a munkából!
  3. Karácsonyra ne akarjunk tökéletesen csillogó tisztaságot, és ne törekedjünk az ötfogásos ünnepi ételsorra! Gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt fontos ez a nap, a takarítás és a sütés-főzés helyett legyünk inkább minél többet együtt!
  4. Hallgassunk karácsonyi zenét! Különleges karácsonyi összeállításokat lehet találni, jó, ha minél többféle zenei stílus szerepel a palettán.
  5. Ha eddig nem sikerült gyerek-ajándékot készíteni a nagyszülőknek, a délelőttbe még beleférhet a közös alkotás. Egy kedves rajz, kézzel írott üzenet, papírból kivágott és ceruzával feldíszített szív vagy karácsonyfa mind olyan apróságok, amiknek örülnek a családtagok. Ha mégsem fér be a délelőtti teendők közé a plusz kreatívkodás, ne szomorkodjunk, majd jövőre bepótoljuk!
  6. Ha vendégeink érkeznek, a tökéletes környezet helyett próbáljuk őket lehetőség szerint nyugodt lélekkel várni. Ne vendégfogadásnak fogjuk fel ezt a napot, inkább szeretetteljes karácsonyi együttlétnek, az ezzel járó teher így sokkal kisebb lesz.
  7. Idegeskedés és rohangálás helyett sétáljunk karácsony délutánján! Figyeljük az ablakokat, hol fénylik már a karácsonyfa? Vajon hozzánk mikor érkezik meg?
  8. Beszélgessünk régi karácsonyokról! Meséljük el, milyen volt, amikor mi voltunk gyerekek: mi volt a legkedvesebb ajándék, amit valaha kaptunk, és mire vágytunk, ami végül nem valósult meg.
  9. Menjünk a templomba pásztorjátékot nézni! A gyerekek a betlehemi történet láttán még inkább be tudják fogadni a karácsony lényegét. Jól jön a program abban az esetben is, amikor apának „valamiért” több órára el kell tűnnie otthonról a gyerekekkel…
  10. Ha elérkezett a gyertyagyújtás, énekeljünk a karácsonyfa körül! Ha nem tudunk elegendő karácsonyi dalt, előre nyomtassunk kottákat. Mindenkinek jobban fog esni az ajándék, ha egy kicsit várni kell rá, és nagyobb lesz az öröm, ha az éneklésnek köszönhetően van idő elmerengenie a gyermekeknek azon, vajon mit rejtenek a csomagok.
  11. Adjuk meg a módját az ajándékok átadásának, kibontásának! Ne siessünk, ne kapkodjunk, inkább nézzük egymás örömét, hiszen igazából erről szól ez az este.
  12. Anya és apa karácsonykor ne a vendégekkel és a konyhával foglalkozzon! Ez az idő a családi együttlétre, a közös játékra való!
  13. Lefekvéskor olvassunk karácsonyi mesét a gyerekeknek, az izgatott kicsik álmukban is tovább élhetik az ünnep boldogságát.
  14. Karácsony napján még véletlenül se kapcsoljuk be a tévét!

  Forrás: csalad.hu

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!