2022. október 6. csütörtök
More

  Hogyan kell kiolvasztani a pulykát?

  Ha a pulyka lefagyott, előzetesen ellenőrizd a csomagoláson található útmutatót. Egyes pulykák fagyasztottból is főzhetők, ha a gyártó utasításai ezt írják. A legtöbb fagyasztott pulykát azonban ki kell olvasztani. Tervezd meg ezt előre, mivel egy egész pulyka megfelelő kiolvasztása 3-5 napig tart.

  Ne olvasszuk ki a pulykát szobahőmérsékleten, inkább a hűtőszekrényben. Mindig olyan edényben olvasszuk ki a pulykát, amely elég nagy ahhoz, hogy felfogja a kiolvasztás során kilépő folyadékot. Ez a keresztszennyeződés elkerülése érdekében történik. Használj lefedett edényt a hűtőszekrény aljára, hogy ne csöpöghessen más élelmiszerekre. Mindig alaposan moss kezet a nyers pulyka bármely részének kezelése után.

  Egy tipikus, 6-7 kg tömegű nagy pulyka akár 4 napig is eltarthat, amíg a hűtőszekrényben teljesen felolvad. Ha nincs utasítás a pulyka leolvasztására, akkor saját magad is kiszámíthatod, mennyi ideig tart a teljes felolvadás. Hűtőszekrényben kb. 10-12 órát kell hagyni kg-onként.

  Ha a pulyka nincs teljesen kiolvasztva főzés előtt, előfordulhat, hogy egyenetlenül sül meg. Ez azt jelenti, hogy a káros baktériumok túlélhetik a főzési folyamatot, és fennáll az ételmérgezés veszélye.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!