2024. április 25. csütörtök
More

    Tiszta kapcsolat a só és a magas vérnyomás között

    Nemzetünk sóval való halálos szerelmi viszonyának most véget kell vetnie. Ahhoz, hogy érdemi változás történhessen, az élelmiszergyártóknak és más szervezeteknek fel kell hagyniuk az Országos Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ irányelveinek figyelmen kívül hagyásával, és ehelyett olyan csoportok nyomdokaiba kell lépniük, mint a New York-i Egészségügyi Minisztérium, amely ezen a héten bejelentette: kezdeményezik a csomagolt és éttermi élelmiszerekben található só mennyiségének 25%-os csökkentését a következő öt évben.

    És jelenleg mindannyian lépéseket tehetünk saját egészségi állapotunk javítása és a vérnyomás legbiztonságosabb és leghatékonyabb csökkentése érdekében, gyógyszerek alkalmazása nélkül, egy alacsony nátriumtartalmú étkezési terv segítségével.

    A Pritikin Longevity Center több mint 30 éve támogatja azt a diétát, amely a nátriumfogyasztást napi 1500 mg-nál nem többre korlátozza. A természetesen alacsony nátriumtartalmú, teljes értékű élelmiszereken, például gyümölcsökön, zöldségeken, babokon és teljes kiőrlésű gabonákon alapuló étkezési tervet kezdetben nehezebb követni, mint egy tablettát, de az eredmények sokkal tartalmasabbak és tartósabbak. A több mint 1000 gyógyszert szedő hipertóniáson végzett kutatás azt találta, hogy közel 60%-uk teljesen mentesen hagyta a központot ezektől a gyógyszerektől, és a vérnyomásuk a normál tartományban volt. Gyakorlatilag a maradék 40% maradt, és a gyógyszeradagokat jelentősen csökkentették.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!