2024. március 29. péntek
More

    Le tudod győzni a rheumatoid arthritist?

    Az Egyesült Államokban élő felnőttek elképesztő 22,7%-ának van ízületi gyulladása, és ez a szám egyre növekszik. Van mód ennek a fájdalmas ízületi állapotnak a kialakulásának csökkentésére? Igen, és az egészséges életmód a kulcs! A Harvard Medical School kutatói jelentése óta a tudósok alaposabban megvizsgálták, hogy az étrend hogyan befolyásolja a rheumatoid arthritis kialakulását és manifesztációját, a szakértők pedig megjegyezték, hogy a betegeket egészséges életmódra kell ösztönözni, és a táplálkozásra kell összpontosítani.

    A Harvard Medical School kutatói a rheumatoid arthritis egészséges táplálkozásán túl fontosnak tartják az egészséges életmód elfogadását. Ez hasonló más betegségekhez, mint például a magas vérnyomás, a szívbetegség és a cukorbetegség. „Egyél egészségesebben és mozogj többet – a jutalmak csak nőnek” – mondja mosolyogva Danine Fruge, a Pritikin Longevity Center orvosi igazgatója. A Pritikin egy wellness üdülőhely, amely Miami trópusi enklávéjában fekszik, ahol 1975 óta világszerte több mint 100 000 ember jött, hogy felfedezzék, hogyan lehet fenntartható, személyre szabott egészséges életmódot kialakítani.

    A mozgás fontos az ízületek és izmok, valamint a hangulat szempontjából, így hasznos kiegészítője mindenki napi rutinjának. Fontos, hogy olyan módszerekkel edz, amelyek fájdalommentesen erősítenek – így a legtöbb általános fitneszvideó vagy edzés néha nem segít.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!