2024. április 25. csütörtök
More

    Kényeztető böjtök

    Egyre népszerűbbek a méregtelenítő, fogyókúrás üdülések Magyarországon is, amelyekre elsősorban barátnők együtt neveznek be.

    A méregtelenítő programok befizetése előtt nem árt, ha konzultálunk az orvosunkkal, jóllehet, a legtöbb szállodai böjtös kúra előtt a helyszínen is megtörténik egy orvosi vizsgálat.

    A ráhangolódás többnyire egy húsmentes vacsorával kezdődik, majd a következő napokon elkezdődik a diétás étrend, amelynek folyamán a zöldség- és gyümölcslevek mellett korlátlan gyógytea és ásványvíz fogyasztás engedélyezett.

    A salaktalanítási csomag része a napi gimnasztika, a masszázs, a fürdés, a lazító séta. A kúrák utolsó napján megtörik a léböjtöt, és könnyű, ugyancsak húsmentes reggelivel és ebéddel búcsúznak.

    A kínálat ma már európai szintű. A sárvári Thermal Hotelban lévő kúra például nem hagy sok pihenőt a fogyni vágyónak. Orvosi vizsgálat, táplálkozási szaktanácsadás, naponta testsúlymérés következik, a diéta pedig ráhangoló, léböjtös és felépítő napokból áll.

    A testmasszázsok, a váltófürdők, a relaxációs kezelések, autogén tréningek, jóga, sok-sok gyógyvíz és ásványvíz fogyasztás, májborogatás, a sportolási lehetőségek és kirándulások ugyancsak részei az egyhetes programcsomagnak.

    A külföldi hölgyek inkább a kéthetes kúra mellett döntenek és többnyire barátnő társaságában érkeznek.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!