2022. október 1. szombat
More

  Törvényszerű-e a szerelmi leépülés? – Intimkapcsolat – a házasságban

  Örökérvényű igazság: egy férfit könnyebb meghódítani, mint megtartani. Miért van ez így? Mert az idő múlásával általában lanyhul az egymás iránti érdeklődés, megfakulnak azok a színes, szép szavak, amelyek boldoggá tették a másikat. Lassan-lassan elfogy az ölelést kívánó vágy is. Törvényszerű ez a “szerelmi leépülés” a házasságban? Nem lehet egyértelműen kimondani, hogy igen… Nagyon sok lehetőség van a szerelem ébrentartására mindkét fél részéről.

  A szexuális kapcsolat ápolásában a nőnek van árnyaltabb szerepe, ha meg akarja tartani társát és felszínen szeretné tartani érdeklődését. Őszintén. Egy férj nem csalja meg asszonyát azért, mert a másik nő ízletesebb pörköltet főz, vagy finomabb palacsintát süt. Inkább az kelt egy férfiban sokszor legyőzhetetlen vágyat, ha a másik nő ápoltabb, kedvesebb, vonzóbb.

  Hogyan lehet hát a “teremtés koronáját” megtartani? A nagy titok ismert, csak alkalmazni kell: apró női praktikákkal. Fontos az egyéni vonzás ébrentartása és a kifogástalan testápolás. Igaz, hogy a jó párkapcsolat alapja két ember egész lényének összetartozása, de a testi örömszerzési vágy mégis erősen dominál, hiszen ez az egészséges nemi ösztön követelő parancsa.

  A szexuális kapcsolatban hangulatot teremtő szerepe van a csóknak. A férj a teljes odaadás örömét várja a feleségétől, úgy, mint a mézeshetek önfeledt boldogságában. Igen természetes dolog, hogy a csók “íze” mindkét házastárs részére akkor szerez kellemes izgalmat, ha nem hanyagolják el a gondos és igényes szájápolást. Például nem tűrnek meg a szájukban rossz fogakat, amely kellemetlen leheletet áraszt. Bár a tisztaság illata mindkét részről a legvonzóbb, mégis izgalmassá teszi a hálószoba levegőjét a feleség kellemes illatszere. A tiszta, szép hálóing szerelemre “kínálja” a női testet, az elhanyagolt fehérnemű viszont leértékeli azt. Erre is ügyelni kell a férjét megtartani akaró feleségnek. Viszont a férjnek is igyekezni kell gyengédséggel, kedvességgel, érzelmes simogatással.

  Az örömszerző szerelmi együttlétet a házasságban egyik fél részéről sem szabad nemi kapcsolattá degradálni. A kiegyensúlyozott szexuális élet öröme az elégedettség érzését táplálja, és kihat a házastársak egész életvitelére, a jó családi hangulatra.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!