2024. március 28. csütörtök
More

    Olaj | A legtöbb kalóriatartalmú élelmiszer a Földön?

    Károsodott tágulás –>

    „Ez nagy probléma – mondja Gomer –, mert számos tanulmány kimutatta, hogy az étrend kalóriasűrűségének növelése a zsírtartalom növelésével növeli az emberek által minden étkezéskor elfogyasztott kalória összmennyiségét, mielőtt felkelnének az asztaltól.”

    Ezért a sok olívaolaj (vagy bármilyen más zsír) fogyasztása könnyen súlygyarapodáshoz és elhízáshoz vezethet, ami egyenesen a szív egészségének romlásához vezet. Ennek az az oka, hogy a súlygyarapodás sok emberben növeli az inzulinrezisztenciát, és számos olyan anyagcsere-változáshoz vezet, amelyek elősegítik a szívbetegségeket, beleértve a koleszterin és trigliceridek magasabb szintjét, valamint a krónikus gyulladáshoz kapcsolódó markerek, például a gyulladásos citokinek magasabb szintjét .

    A lényeg: A kutatások kimutatták mind az emberek, mind más főemlősök esetében, hogy a magas zsír- és koleszterintartalmú étrend elősegíti az érelmeszesedést. Ezzel szemben az állatokon és embereken végzett kutatások, mint például a Stanford Coronary Risk Intervention Project , bebizonyították, hogy a nagyon alacsony összzsír- és koleszterintartalmú étrend nemcsak megelőzheti az érelmeszesedést, hanem ténylegesen csökkenti a plakkot és visszafordítja az érelmeszesedést.

    „Sajnos azok számára, akik az olívaolajat egészséges élelmiszerként hirdetik, nincsenek összehasonlítható tanulmányok, amelyek azt mutatnák, hogy a sok egyszeresen telítetlen zsírt, köztük az olívaolajat tartalmazó étrend megelőzheti vagy visszafordíthatja az érelmeszesedést” – összegzi Gomer.

    „Tehát, bár az olívaolaj kevésbé káros, mint a telített zsírok és a transzzsírok, legalábbis a vérzsírokra gyakorolt ​​hatását tekintve, ez aligha teszi „jó” vagy „egészséges” kiegészítője az étrendnek.”

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!